Directorul general al Lamborghini vede un viitor al mașinilor complet electrice la mare distanță

0
Publicat:

Lamborghini SpA se abține deocamdată de la a face mașinile sale sport complet electrice, în condițiile în care scepticismul în jurul acestei tehnologii crește, transmite Bloomberg.

foto Lamborghini Huracan
Foto: Pixabay

În timp ce performanța nu va fi o problemă într-un vehicul electric, unele aspecte emoționale - cum ar fi sunetul motorului V10 al lui Huracan - nu pot fi reproduse, a declarat Stephan Winkelmann, șeful Lamborghini. Marca deținută de Volkswagen AG rămâne, de asemenea, deschisă la utilizarea combustibililor electronici dacă reglementările vor deveni mai favorabile.

Supercarurile sportive complet electrice „nu este ceva care să se vândă până acum”, a declarat Winkelmann într-un interviu. „Este prea devreme și trebuie să vedem pe parcurs dacă și când se va întâmpla acest lucru”.

Este o perioadă tensionată în sectorul automobilelor de înaltă performanță, care se gândește cum să facă față presiunilor de reglementare pentru reducerea emisiilor, pe măsură ce cererea de vehicule electrice încetinește și guvernele reduc subvențiile pentru această tehnologie. Mercedes-Benz Group AG a oprit dezvoltarea unor baze separate pentru sedanurile electrice de lux pentru a economisi bani și intenționează să vândă mașini care funcționează pe benzină mai mult decât se aștepta.

Rivalul Lamborghini, Ferrari NV, este mai avansat în demersul său de electrificare, iar luna viitoare intenționează să deschidă o fabrică care va produce supercaruri hibride și electrice în Maranello, Italia. Primul său model complet electric este așteptat anul viitor.

BYD Co. le-a luat-o înainte pe ambele după ce a prezentat în februarie o mașină sport electrică de 1,68 milioane de yuani (232.452 dolari). Yangwang U9 va fi vândut inițial doar în China, unde expunerea Lamborghini este „limitată”, a declarat Winkelmann.

Lamborghini a avut succes vânzând hibrizi plug-in, inclusiv mașina sport Revuelto, dar primul său model complet electric - crossoverul Lanzador cu două uși - nu va ajunge până în 2028.

Cu toate acestea, producătorul auto își revizuiește lanțul de aprovizionare și producția pentru ca până în 2030 să producă Lamborghini cu 40% mai puține emisii de dioxid de carbon decât în prezent, a declarat Winkelmann. În ceea ce privește combustibilii sintetici, marca beneficiază de munca depusă la Porsche, un alt producător de mașini de lux din portofoliul Volkswagen.

Carburanții electronici ar putea deveni mai atenți peste doi ani, când Uniunea Europeană își va revizui planul de a interzice efectiv vânzările de mașini noi cu motoare cu combustie până în 2035.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite