Dinu Patriciu şi firma AIG Lincoln au vândut clădirea de birouri Lakeview din Bucureşti fondului de investiţii NEPI. Preţul: 61,7 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investements (NEPI) va plăti 61,7 milioane de euro, inclusiv datorii bancare, pentru achiziţia imobilului de birouri The Lakeview de la compania americană AIG Lincoln şi omul de afaceri Dinu Patriciu.

"NEPI, prin intermediul subsidiarelor sale NE Property Cooperatief şi NEPI Investment Management a încheiat un acord pentru achiziţia acţiunilor BVB Real Estate şi a drepturilor acţionarului AIG Lincoln Lakeview şi pentru preluarea datoriei bancare înregistrată de BVB Real Estate către MKB Bank Zartkoruen Mukodo Reszvenytarsasag", se arată într-un comunicat al NEPI.

The Lakeview are o suprafaţă totală închiriabilă de 25.564 de metri pătraţi şi 485 de locuri de parcare, fiind localizat în zona Floreasca Barbu-Văcărescu, în nord-estul Bucureştiului. Clădirea este ocupată în totalitate de chiriaşi precum Alcon, Colgate-Palmolive, Huawei, Philips, PwC şi Royal Bank of Scotland.

"Preţul total de achiziţie a acţiunilor şi a drepturilor acţionarilor BVB Real Estate (firmă care deţine proiectul, n.r.), luând în calcul şi preluarea datoriei bancare, este de aproximativ 61,7 milioane euro, care va fi decontat în numerar. Data efectivă a tranzacţiei este 1 ianuarie 2013", se arată menţionează în comunicat.

Se preconizează ca tranzacţia să fie finalizată înainte de 30 iunie 2013. 

Vânzătorul este în proces de schimbare a formei juridice a societăţii BVB Real Estate, de la o societate cu răspundere limitată într-o societate pe acţiuni, un proces care necesită, printre altele, avizul MKB Bank Zartkoruen Mukodo Reszvenytarsasag, finanţatorul proiectului.

Potrivit datelor NEPI, chiria medie în clădirea de birouri este de 16,07 euro/mp/lună, valoare de piaţă a The Lakeview fiind de 63,3 milioane de euro. 

La data de 31 decembrie 2012, BVB Real Estate a înregistrat un câştig consolidat net din chirie de aproximativ 4,6 milioane euro, cheltuieli administrative de aproximativ 1,6 milioane euro şi o cheltuieli cu dobânda aferentă creditelor bancare externe de aproximativ 2 milioane euro. Astfel, BVB Real Estate a raportat un profit brut consolidat de un milion euro.

The Lakeview a fost deţinută anterior tranzacţiei de Dinu Patriciu Global Services, divizia imobiliară a omului de afaceri Dinu Patriciu, şi compania de dezvoltare imobiliară americană AIG Lincoln.

Pentru realizarea proiectului Lakeview, dezvoltatorii au contractat în 2007 un împrumut de circa 40 de milioane de euro de la MKB Bank Budapesta. Proiectul a fost iniţiat de AIG Lincoln şi fondul de investiţii Fabian pe un teren de 4.600 de metri pătraţi situat la intersecţia străzilor Barbu Văcărescu şi Fabrica de Glucoză. Patriciu a devenit acţionar la finalul anului 2008, când a preluat controlul asupra Fabian, fond care deţinea 50% din proiect.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite