VIDEO Dosarul „Pixelul Albastru“. Decizia Tribunalului Bucureşti a fost amânată cu o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Dinu Patriciu în decembrie 2009       FOTO Adevărul
Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Dinu Patriciu în decembrie 2009       FOTO Adevărul

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au amânat până pe 18 februarie decizia din dosarul „Pixelul Albastru”, în care preşedintele Traian Băsescu l-a dat în judecată pe omul de afaceri Dinu Patriciu pentru minciună şi trucarea unor filmări, cerând despăgubiri simbolice de 1 leu. În 2011, Judecătoria Sectorului 1, ca primă instanţă, i-a dat câştig de cauză preşedintelui Băsescu.

UPDATE 18.21: Tribunalul Bucureşti a amânat sentinţa în dosarul „Pixelul Albastru” cu o săptămână, pentru 18 februarie 2013. 

Procesul se află în faza de apel, după ce Judecătoria Sectorului 1 a admis pe 19 octombrie 2011 acţiunea lui Traian Băsescu şi l-a obligat pe Dinu Patriciu la plata a 0,5 lei daune morale, precum şi la publicarea deciziei în două publicaţii cu tiraj naţional, în două numere consecutive. 


În decembrie 2009, preşedintele l-a dat în judecată pe Dinu Patriciu după ce cotidianul Gardianul a dat publicităţii, pe 26 noiembrie 2009, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, un material video în care Traian Băsescu pare că loveşte peste faţă un copil, cu ocazia unui miting electoral din 2004.

Traian Băsescu solicită despăgubiri de 1 leu pentru calomnie, şi „minciună şi trucarea unor filmări”. Procesul a început pe 21 aprilie 2010.

În 2011, Judecătoria Sectorului 1 i-a dat câştig de cauză preşedintelui, obligându-l pe Dinu Patriciu să îi plătească daune morale în valoare de 0,5 lei şi obligându-l să publice decizia instanţei în două publicaţii cu tiraj naţionale, în două numere consecutive. 

Cuantumul despăgubirii s-a înjumătăţit ca urmare a faptului că firma Best Media, iniţial pârâtă în dosar alături de Dinu Patriciu, a intrat în insolvenţă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite