Deutsche Bank şi Commerzbank, cele mai mari bănci din Germania, din ce în ce mai deschise către o fuziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deutsche Bank şi Commerzbank, cele mai mari bănci din Germania, sunt din ce în ce mai deschise în faţa ideii unei fuziuni, a informat marţi revista Der Spiegel.

Acesta a citat o persoană care spune că directorul executiv al Commerzbank, Martin Zielke, „ar prefera să facă acest lucru mai devreme decât mai târziu”, dar noul CEO al Deutsche Bank, Christian Sewing, a declarat că o fuziune internă nu se regăseşte pe ordinea de zi din următoarele 18 luni.

Acesta a adăugat că ministrul de finanţe, Olaf Scholz, şi-ar putea imagina de asemenea un acord de fuziune a celor doi creditori.

„Nu comentăm deciziile strategice ale băncilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Finanţe al Germaniei. Guvernul german deţine în continuare o cotă de 15% în Commerzbank după salvarea acesteia în timpul crizei financiare.

Deutsche Bank şi Commerzbank au refuzat să comenteze.

Deutsche Bank, care a cumpărat rivalii germani Postbank şi Sal. Oppenheim în ultimul deceniu, a mai purtat şi în 2016 discuţii cu Commerzbank asupra unei potenţiale fuziuni. În acel moment, cei doi creditori au refuzat proiectul, deoarece doreau să-şi finalizeze eforturile de restructurare înainte de a lua orice măsuri în direcţia unei fuziuni.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite