Deţinătorul Amazon, Jeff Bezos, a cumpărat Washington Post

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jeff Bezos îşi extinde afacerile şi spaţiul media. FOTO: Business Week
Jeff Bezos îşi extinde afacerile şi spaţiul media. FOTO: Business Week

Deţinătorul Amazon, Jeff Bezos, a cumpărat cotidianul Washington Post pentru suma de 250 de milioane de dolari. Vânzarea ar urma să fie finalizată în următoarele 60 de zile.

Washington Post a fost deţinut de familia Graham timp de 80 de ani. „Provocările cu care s-a confruntat ziarul de-a lungul timpului ne-a făcut să ne întrebăm dacă ar putea exista un alt proprietar care să se descurce mai bune. Tehnologia folosită de Jeff Bezos, abordarea pe termen lung şi geniul său în afaceri arată că este indicat pentru acest post”, a afirmat directorul executiv, Donald Graham, citat de BBC.

Publicaţia americană a avut de suferit în ultimii ani, Washington Post nereuşind să se adapteze mediului online, internetul fiind cel care a preluat vânzarea de publicitate.

Washington Post a cunoscut o scădere în special în rândul cititorilor tineri”, a declarat analistul Horizon Media, Brad Adgate, citat de BBC.

Potrivit „Alliance for Audited Media”, o societate care se ocupă de auditul ziarelor, Washington Post a fost al şaptelea cotidian ca popularitate din Statele Unite până la jumătatea lui 2013.

Într-o scrisoare deschisă postată pe site-ul Washington Post, Bezos a spus că nu-şi va concentra atenţia asupra tirajelor zilnice în format printat, dar a ţinut şi să liniştească „angajaţii nervoşi” spunând că nu vrea să schimbe „valorile” ziarului.

Vor fi în următorii ani, desigur, schimbări la Washington Post…Internetul transformă aproape fiecare element al afacerii ştirilor”, a menţionat Jeff Bezos în scrisoare sa.   

Bezos a cumpărat ziarul american cu tot cu tipografii, singura companie din cadrul Washington Post Company care nu a fost cumpărată fiind Kaplan. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite