Depunerea formularelor fiscale online e aproape imposibilă în unele zone din ţară. Teodorovici: Expresia „formularele online se depun la etajul 2“ nu e o glumă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că, din 2019, declaraţiile fiscale vor fi depuse exclusiv online, dar acest lucru pare aproape imposibil, pentru că ANAF nu dispune de infrastructura necesară.

Aflat vineri la Târgovişte, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, le-a spus jurnaliştilor că expresia “formularele online se depun la etajul 2” nu e o glumă.

''Să ştiţi că asta nu era o glumă, chiar era o realitate. Se primeau online, se printau, se luau din nou la mână. Când am auzit asta, nu mi-a venit să cred. Dar asta e'', a spus Teodorovici, citat de Agerpres.

Acesta a adăugat că anul viitor formularele fiscale se vor depune online.

"Formularul înseamnă o reducere de costuri sau timp pentru contribuabili. Şi de partea statului înseamnă o reducere. Dacă pe an dăm 10 milioane de euro ca să trimitem plicurile astea acasă, e o sumă care dispare, plus mentenanţa, tonnere şi multe altele. Astăzi sunt cam 700.000 de deponenţi de formulare, din care cel mult 5% sunt online. Până la final de an sau 31 martie 2019, trebuie să îi facem pe toţi să fie online, pentru că de la anul nu mai acceptăm decât online. Colegii de la IT vor fi gata cu formularul inteligent pe 15 mai", a declarat Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Ministrul a spus că nu e mulţumit de cum funcţionează direcţiile de finanţe din teritoriu.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi că Declşaraţia unică va comasa 7 formulare, respectiv D200 - veniturile realizate din România, D201 - veniturile realizate din străinătate, D220 - venitul estimat/norma de venit, D221 - norme de venit - agricultură, D600 - venitul bază pentru CAS, D604 - stabilire CASS persoane fără venit, D605 - stopare CASS persoane fără venit.

Oficialul a precizat că, din 2019, acestea nu vor mai putea fi depuse în format de hârtie, ci numai online.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite