Daniel Dines, unul dintre cei mai bogați români, și-a anunțat demisia din conducerea UiPath

0
Publicat:

UiPath a declarat luni că Daniel Dines, co-fondator și co-director executiv, va demisiona anul viitor din funcția de co-CEO pentru a conduce inițiativele de inteligență artificială ale companiei.

Daniel Dines este printre cei mai bogați români FOTO Profimedia
Daniel Dines este printre cei mai bogați români FOTO Profimedia

Compania de software cu sediul în New York a declarat că actualul co-CEO Rob Enslin va deveni singurul conducător atunci când Dines se va retrage la 31 ianuarie 2024.

Dines va rămâne la UiPath în noul rol de director de inovație, în care se va concentra pe inteligența artificială și dezvoltarea tehnologică a companiei, potrivit marketwatch.com.

Dines a cofondat UiPath în 2005 și a ocupat funcția de director executiv de atunci. Enslin s-a alăturat în calitate de co-CEO în mai 2022.

Anul trecut, Daniel Dineș, în vâstă de 51 de ani, a ocupat locul 1.804 în Topul Forbes, cu o avere estimată la 1,6 miliarde de dolari. 

UiPath a devenit în anul 2020 un decacorn, termen utilizat în business pentru a se referi mai ales la companii private de tip start-up care ajung să valoreze într-un timp relativ scurt peste 10 miliarde de dolari; folosit în asociere cu unicorn (companie evaluată la cel puţin 1 miliard USD) şi hectocorn (companie evaluată la cel puţin 100 miliarde USD), termenul arată raritatea unor astfel de reuşite în businessul inovativ.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite