Dan Cărbunaru: România are suficiente stocuri de alimente şi produse neperisabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

România are suficiente stocuri de alimente şi produse neperisabile, a precizat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„România are suficiente stocuri de alimente şi produse neperisabile. Autorităţile sunt in contact permanent cu retailerii", a declarat purtătorul de cuvânt.

Oficialul a dat asigurări că există suficientă marfă în depozite şi magazine.

Precizările vin pe fondul informaţiilor privind riscurile declanşării unei crize alimentare ca urmare a războiului din Ucraina, cele mai recente fiind declaraţiile pe acest subiect ale preşedintelui Franţei Emmanuel Macron, care a afirmat că industria alimentară din Europa şi Africa va fi „profund destabilizată” de conflictul din Ucraina.

În acest context, şi ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunţat în cursul acestei săptămâni că la minister se face monitorizarea stocurilor în permanenţă, atât la nivelul comercianţilor şi furnizorilor de cereale, cât şi la nivelul industriei de morărit şi panificaţie şi sunt întocmite zilnic rapoarte, iar datele arată că sunt suficiente stocuri de materie primă. Oficialul a transmis că românii nu trebuie să îşi facă griji din acest punct de vedere, deoarece România produce suficient pentru acoperirea consumului intern şi are capacitatea de a se susţine singură din punct de vedere alimentar.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite