Articol publicitar

Cum să reduci consumul de combustibil cu ajutorul monitorizării prin GPS

Publicat:

Ți-ai mărit flota auto a firmei tale și vrei să ai un control amănunțit asupra activității utilajelor? Vrei să afli în timp real ce traseu urmează angajații, ce stil de condus au sau care este cantitatea exactă de combustibil pe care o consumă pentru fiecare drum în parte? Te îngrijorezi că ai putea fi furat la consumul de combustibil sau pur și simplu vrei să faci o economisire.

image

Monitorizare GPS

Un dispozitiv util pentru firme care utilizează un număr mare de utilaje auto este GPS, care oferă numeroase funcții de monitorizare. Se poate monta pe orice utilaj, indiferent de domeniul de lucru: transport persoane, animale sau marfa, servicii publice, construcții, feroviar, agricultura, securitate, farmaceutic sau curierat.

Printre funcțiile de care poți beneficia enumeram localizarea în timp real a mașinii pe care este montat și urmărirea traseului exact, cu opriri și timpii de pauza. Apoi, poți verifica viteza cu care șoferul conduce, iar aplicația iți vă realiza un raport cu privire la stilul de condus. Mai mult, cu ajutorul GPS-ului poți accesa raportul tahografului, care este un aparat specializat pe controlul programului de lucru al unui șofer, lungimea cursei și pauzele desemnate.

Avantajul monitorizării prin GPS este că poți analiza cantitatea de combustibil care a fost încărcată în rezervor, cât s-a consumat, la ce viteza și pe ce traseu. Mai mult, aplicația este atât de inteligenta încât iți semnalează daca exista suspiciuni de furt de combustibil. Cunoscând cantitatea exacta de combustibil care se consuma pentru fiecare cursa, știi unde este cazul să reduci. Pentru a afla mai exact cantitatea, poți apela și la o sondă pentru combustibil, denumită sondă litrometrică, care reperează fiecare strop care intră și iese din rezervor. Aceasta este compatibilă cu orice vehicul și cu sistemul de monitorizare.

Calculator consum benzină/motorină

Odată cu scumpirile carburantului, o mulțime de șoferi încearcă să reducă din consumul de combustibil, fie el motorina sau benzina. Pentru a ști de unde poți scădea, prima data trebuie să afli cu exactitate ce consum ai pentru flota ta auto. În momentul în care ne pasa de afacerea noastră, mai ales daca ea se încadrează la categoria transporturi, trebuie să luam în calcul consumul lunar de carburant, care este un factor decisiv pentru profitul final. Sistemul GPS citește interfață vehiculului, CAN, unde sunt precizați kilometri parcurși și viteza.

Desi este o situație neplăcută, pe care nimeni nu și-o dorește, trebuie să amintim de situația furtului de combustibil, care încă nu a dispărut din Romania. Sistemul de monitorizare GPS previne acest caz, deoarece are un sistem performant pentru depistarea unei astfel de dispariții? Cum reușește acest lucru? Este comparata cantitatea de carburant de pe bonul fiscal cu cea prezenta în mod real în rezervor și consumata într-un anume timp. Chiar daca nu ar avea acces la rezervor, tot și-ar putea da seama daca lipsește carburant, fiindcă daca ai compara viteza de condus cu lungimea traseului și caracteristicile lui (drumuri scurte, multe intersecții, drum de oraș sau lung, pe autostrada), constați o lipsa de conexiune intre ce a încărcat în rezervor (conform bonului de la benzinărie) și ce a consumat.

Sistemul de monitorizare iți vă oferi inclusiv un raport al consumului, conținând informații precum stația de încărcare la care s-a alimentat, cantitatea cumpărată și chiar scurgerile de carburant.

Monitorizare GPS auto

În alegerea dispozitivelor de monitorizare GPS, trebuie să ținem cont de câteva aspecte pentru a fi siguri că alegem un produs de calitate superioara. Cel mai important criteriu este numărul de funcții disponibile. Cu cât este mai variata lista, cu atât mai bine. Printre funcțiile absolut necesare sunt cele care țin de localizare și de citire a computerului de bord. Aplicația trebuie să iți furnizeze rapoarte cât mai detaliate pentru fiecare funcție în parte.

În final, ceea ce contează este că angajații să lucreze corect și eficient, lucru de care te poți asigura montând sisteme GPS pe toate vehiculele flotei tale auto.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite