Cum să faci lobby pentru energie ieftină: Alro ameninţă că se închide, în timp ce negociază cu Hidroelectrica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii de la Alro Slatina declară în presă că au fost anunţaţi de conducerea companiei că nu mai au energie şi că fabrica va fi închisă în februarie. În acelaşi timp, conducerea Alro negociază cu Hidroelectrica preţul pentru acest an.

Alro cumpără o parte din necesarul de consum de la Hidroelectrica şi a mai cumpărat energie de la Electrocentrale Galaţi în ziua de 22 decembrie 2011, pe bursa de specialitate OPCOM, printr-un contract până la 31 martie.

Printre angajaţii companiei a fost astăzi rumoare, iar sindicaliştii au ieşit în presă cu tot felul de declaraţii apocaliptice.

Vicepreşedintele "Cartel Alfa" Olt, Tiberiu Nagy, a declarat astăzi pentru Mediafax că, la întâlnirile bilaterale, sindicatele au fost informate de către reprezentanţii administraţiei că Alro Slatina se va închide la sfârşitul lunii februarie, începutul lunii martie.

Totodată, în această perioadă, Hidroelectrica şi Alro negociază preţul energiei pentru 2012.

Începând cu 2010, Alro plăteşte pentru energia hidro un preţ care ţine cont, printre altele, şi de cotaţiile aluminiului la Bursa de Metale de la Londra.

Contractul dintre Hidroelectrica şi Alro expiră în 2018.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite