Cum poți primi bani de la stat pentru mașină nouă, în Italia. A fost anunțată o nouă rundă de stimulente

0
Publicat:

Guvernul italian a anunțat o nouă rundă de stimulente pentru achiziționarea de vehicule cu emisii reduse.

Autoturisme Italia
Autoturisme Italia

Planul guvernului italian este de stimulare a industriei naționale de automobile electrice și de combatere a poluării.

Schema va funcționa cu un fond de 950 de milioane de euro în total, iar șoferii vor primi reduceri de preț de până la 13.750 de euro. 

Se estimează că legea va fi dată la începutul lunii martie

La ce mașini se aplică prima

”Sistemul ia în considerare doi parametri: emisiile de dioxid de carbon (CO2), care nu pot depăși 135 de grame pe kilometru (g/km), și prețul de listă al vehiculelor fără TVA (sau IVA în italiană).

Categoriile de vehicule disponibile în cadrul bonusului pot fi defalcate după cum urmează:

-autoturisme electrice cu emisii de CO2 cuprinse între 0-20 g/km și cu un preț de listă de până la 35.000 de euro

- autoturisme hibride plug-in cu emisii de 21-60 g/km și cu un preț de listă de până la 45.000 de euro

- autoturisme hibride sau termice (care funcționează cu benzină sau motorină) cu emisii de 61-135 g/km și cu un preț de listă de până la 35.000 de euro”, scrie stiridiaspora.ro.

 Suma care se solicită depinde de intervalul de emisii al mașinii pe care o cumpărați și de faptul dacă duci la casat sau un alt vehicul.

Nu este necesară casarea unui autovehicul pentru a solicita bonusul, cu excepția cazului în care doriți să cumpărați autovehicule cu emisii de CO2 cuprinse între 61 și 135 g/km, caz în care casarea este obligatorie.

Cei care aleg să castreze o mașină au dreptul la reduceri mai mari, reducerile de preț fiind progresiv mai mari pe măsură ce scade clasa de mediu a mașinii casate (clasele variază de la Euro 6 la Euro 0, Euro 0 indicând vehiculele cele mai puțin ecologice).

Puteți afla clasa de mediu a autovehiculului actual pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Suma pe care o puteți solicita în cadrul bonusului:

Fără casare

Vehicule cu emisii între 0 și 20 g/km: 6 000 de euro Vehicule cu emisii între 21 și 60 g/km: 4.000 de euro

Cu casare

Vehicule cu emisii între 0 și 20 g/km: 

9.000 de euro cu casare a mașinii Euro 4 10.000 de euro cu casarea unui autovehicul Euro 3 11.000 de euro cu casarea mașinilor Euro 2, 1 și 0

Vehicule cu emisii între 21 și 60 g/km: 

5.500 de euro cu casare Euro 4 6.000 de euro la casarea Euro 3 8.000 de euro cu casarea vehiculelor Euro 2, 1 și 0

Vehicule cu emisii între 61 și 135 g/km: 

1.500 euro cu casare Euro 4 2.000 de euro cu casarea Euro 3 3.000 de euro cu casarea vehiculelor Euro 2, 1 și 0”, mai scrie

Pentru persoanele cu un venit anual al gospodăriei (calculat ca ISEE) de 30.000 de euro sau mai puțin, care achiziționează un vehicul din intervalul de emisii 0-60 g/km, reducerea inițială crește cu 25 % în toate cazurile (cu sau fără casare).

De exemplu, cei care cumpără o mașină 0-20 g/km fără casare vor beneficia de o reducere de 7.500 de euro (față de 6.000) dacă se încadrează în categoria de mai sus.

Ca și în cazul bonusurilor auto anterioare, există anumite condiții pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a solicita o reducere. În primul rând, puteți casa doar o mașină pe care dumneavoastră sau un membru al familiei dumneavoastră o dețineți de cel puțin 12 luni.

De asemenea, nu puteți vinde un vehicul cumpărat cu prima înainte de expirarea celor 12 luni de proprietate. Și, bineînțeles, pentru a cumpăra orice vehicul motorizat în Italia trebuie să fiți înregistrat ca rezident”, mai scrie stiridiaspora.ro.

Ca și în cazul rundei anterioare de fonduri, solicitarea bonusului va fi un proces destul de simplu pentru client.

Va fi la latitudinea reprezentanțelor auto să solicite bonusul de la Ministerul Afacerilor și Made in Italy din Italia și să aplice reducerea la vânzări.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite