Cum au ajuns doi IT-işti români să facă din întâmplare o companie de peste un miliard de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
newmoney

Marius Tîrcă şi Daniel Dines, fondatorii UiPath, primul startup cu origini româneşti care a ajuns să valoreze peste un miliard de dolari, nu au reuşit să atragă niciun cent de la investitorii de acasă. Iar pentru publicul larg, cei doi erau nişte anonimi.

„Nu avem o supertehnologie“, este doar una dintre multele negaţii rostite de Daniel Dines, CEO UiPath, într-o conferinţă de presă sumară care avea să-l transforme peste noapte în vedetă. Îmbrăcat într-un hanorac alb cu însemnele companiei imprimate pe piept, Daniel Dines a vorbit preţ de 40 de minute despre cum o tehnologie şlefuită în ultimii cinci ani a ajuns să valoreze dintr-o întâmplare 1,1 miliarde de dolari, fără nicio strategie la mijloc.

De altfel, nimic din înfăţişarea şi discursul lui Dines nu îţi dă senzaţia că te afli în faţa şefului unuia din­­tre cei nici 300 de unicorni câţi sunt acum în lume. Unicornul, creatură fantastică reprezentând de obicei un cal cu un corn în frunte, a ieşit din mi­­to­­logia grecească prin 2013 pentru a intra în tehno­­lo­­­­­­gie. O apariţie extrem de rară, unicornul desem­­nea­­ză acum orice startup tehnologic evaluat la cel puţin un miliard de dolari.

Citeşte continuarea pe newmoney.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite