Cuc îl ironizează pe constructorul lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva: Îmi cer scuze pentru tupeul de a executa garanţia şi a percepe penalităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
razvan cuc pe santier autostrada lugoj deva foto facebook

Aflat pe şantierul autostrăzii A3, între Biharia şi Borş, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a lăudat pe constructorii români şi i-a ironizat pe cei spanioli, cu care a reziliat contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva.

„Lugoj-Deva, impecabil. Biharia-Borş, impecabil, Râşnov-Cristian, impecabil. Culmea, unde sunt antreprenorii români. Într-adevăr, firmele româneşti sunt mult mai serioase faţă de antreprenorii ăştia cu experienţă vastă care, în loc să închidă contracte în termenul contractual de 24, 36 de luni, îl închid în 5-6 ani”, a spus Cuc, citat de Digi24.

Tronsonul Biharia-Borş al autostrăzii A3 e construit de o asociere de firme din România şi Slovacia. Valoarea contractului este 28,5 milioane de euro, iar termenul de finalizare e august 2020. Antreprenorul încearcă însă să termine mai repede, în condiţiile în care autostrada M4 din Ungaria va fi inaugurată la începutul anului viitor.

În ce priveşte antreprenorul spaniol care a lucrat la lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, al cărui contract a fost reziliat iar lucrările vor fi preluate de CNAIR, ministrul Cuc a spus, ironic, că-şi cere scuze pentru tupeul pe care l-a avut:

„Autostrada a crăpat, a fost foarte bine că nu s-a făcut recepţia, dar îmi cer scuze pentru tupeul pe care l-am avut noi în România să le executăm garanţia de bună execuţie de 58 de milioane şi culmea ne-am mai şi permis să le dăm o factură de penalităţi de 73 de milioane”.

Constructorul spaniol al lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva a anunţat declanşarea unui conflict diplomatic din cauza rezilierii contractului de către autorităţile române de resort, urmând ca ambasadorul României în Spania să fie chemat la discuţii, a declarat, miercuri, Fernando Lana Hernandez, director Construcţii Internaţionale, Aldesa Construccion, la Comisia pentru transporturi din Camera Deputaţilor.

Ulterior, ministrul Cuc a afirmat că va face plângere penală pe numele celor vinovaţi de execuţia proastă a lucrărilor, având în vedere fisurile apărute în asfalt.

Asociaţia Pro Infrastructură a afirmat însă că există zeci de fisuri asemănătoare cu cea prezentată ca problemă majoră pe lotul 3 din Autostrada Lugoj-Deva, care de fapt se află într-o zonă pe care nu se va circula până în 2024.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite