Controale la firmele finanţate de stat prin Start-Up. Popescu: Afacerile se vând pe OLX

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Virgil Popescu a anunţat controale la firmele înfiinţate prin programul Start-Up. FOTO gov.ro
Ministrul Virgil Popescu a anunţat controale la firmele înfiinţate prin programul Start-Up. FOTO gov.ro

Ministerul Economiei a demarat controale la beneficiarii programului Start-UP Nation, pentru a vedea dacă au respectat condiţiile pentru care au primit finanţare, a anunţat ministrul Virgil Popescu, precizând că rezultatele acestor controale vor fi prezentate în ianuarie 2020.

Ministrul a dat exemplul celor 500 de fabrici de pâine care au primit bani şi care vor fi supuse unei evaluări - numărul de angajaţi, producţia, declarându-se convins că în unele cazuri afacerile au fost supraevaluate, pentru a obţine banii.

Rezultatele controlului vor fi prezentate la începutul anului viitor, în ianuarie, a spus ministrul.

Recent, ministrul declarase că a găsit, când a preluat ministerul, "zero buget", "facturi neplătite" şi "afaceri care se vând pe OLX". "De fapt programul de ”succes” Start Up Nation - by Radu Ştefan Oprea - PSD l-am găsit, când am ajuns la minister, secătuit: zero buget, zero credite de angajament, afaceri ce se vând pe OLX şi facturi neplătite", a spus Virgil Popescu.

La ediţia a doua a Start-up Nation, sesiune aflată în stadiu de contractare până la data de 15 noiembrie 2019, s-au înscris un număr total de 33.514 aplicanţi. Până la data de 13 noiembrie 2019, au fost semnate, la nivel naţional, 9.737 de contracte de finanţare. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite