Contractul pentru proiectarea completă a Autostrăzii Unirii a fost semnat: „Moldova a aşteptat suficient“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat semnarea contractului pentru proiectarea completă a Autostrăzii Unirii şi semnarea contractului pentru reabilitarea podului de la Feteşti peste braţul Borcea al Dunării, parte din autostrada A2.

În cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook, ministrul a anunţat: ”Astăzi, la semnarea care a avut loc la sediul CNAIR, i-am cerut proiectantului să prioritizeze tronsonul dintre Târgu Frumos şi Leţcani. Moldova a aşteptat suficient ca să aibă drumuri moderne.”

”Pentru mine atât A8, cât şi A7 sunt priorităţi şi facem toate eforturile împreună cu echipa din minister şi CNAIR ca să devină realitate în teren cât mai repede. Vrem şi ne luptăm ca ambele proiecte să aibă finanţare din PNRR.”, a spus ministrul la semnarea contractului pentru proiectarea completă (studiu de fezabilitate + proiect tehnic) a Autostrăzii Unirii, A8 - sectorul principal între Târgu Neamţ - Iaşi – Ungheni.

Drulă a menţionat că, tot joi, CNAIR a semnat contractul pentru reabilitarea podului de la Feteşti peste braţul Borcea al Dunării, parte din A2.

Proiectul, în valoare de 67,7 milioane de lei prin finanţare europeană, este, potrivit ministrului Transporturilor, unul complex: acest pod nu a mai beneficiat de o reparaţie capitală de 4 decenii.

Lucrările presupun, printre altele, înlocuirea hidroizolaţiei şi a căii pe partea carosabilă şi pe trotuare, înlocuirea parapetului pietonal şi direcţional, înlocuirea rosturilor de dilataţie, refacerea protecţiei anticorozive la structura metalică şi consolidări structurale cu grinzi.

”La fel ca în cazul reabilitării podului de la Cernavodă, pentru care contractul s-a semnat în februarie şi unde se lucrează deja foarte bine, am cerut firmei care a câştigat licitaţia să execute lucrările în aşa fel încât să se evite restricţiile de circulaţie în perioada sezonului estival”, mai spus Cătălin Drulă.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite