Consumul a crescut în iunie. Care sunt cele mai cumpărate produse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna iunie 2019, comerţul cu amănuntul (fără cel cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută, cu 0,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,3%, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică.

Cumulat pe primele 6 luni, comerţul a crescut faţă de primele 6 luni de anul trecut cu 6,8%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iunie 2019, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 0,1% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,4%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,3%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 0,3%.

Cumulat pe primele 6 luni, vânzările din comerţul en detail au înregistrat o creştere cu 6,9% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+9,9%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5,9%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,7%).

Imagine indisponibilă
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite