Consiliul OCDE va ​​analiza cererea de aderare a Ucrainei la sfârșitul lunii septembrie

0
Publicat:

Șeful Biroului Președintelui Ucrainei, Andriy Yermak, a reamintit că țara sa se străduiește să se alăture Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și să se alăture grupului de lucru OCDE privind combaterea mitei în tranzacțiile comerciale internaționale.

Ucraina dorește să devină membră OCDE. Foto: Shutterstock
Ucraina dorește să devină membră OCDE. Foto: Shutterstock

Cererea Kievului de aderare la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) va fi examinată în cadrul unei reuniuni a Consiliului OCDE de la sfârșitul lunii septembrie, a anunțat vineri șeful biroului președintelui Ucrainei, Andriy Yermak, la o întâlnire cu ambasadorii Statelor Unite, Canadei, Marii Britanii și ai mai multor țări UE și șeful delegației UE în țară.

Șeful biroului șefului statului a reamintit că Ucraina urmărește să se alăture Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și să se alăture grupului de lucru OCDE privind combaterea mituirii în tranzacțiile comerciale internaționale. Cererea statului nostru de aderare la OCDE va ​​fi luate în considerare la o reuniune a Consiliului organizației de la sfârșitul lunii septembrie a acestui an, iar o cerere oficială de aderare la grupul de lucru OCDE ar trebui luată în considerare în timpul unei reuniuni a acestui organism din 10-14 octombrie”, mesajul postat pe site-ul web din  biroul liderului ucrainean se arată.

Pe 5 iulie, premierul Denys Shmygal a anunțat că Ucraina a solicitat aderarea la OCDE. Pe 19 iulie, țara s-a alăturat Agenției Internaționale pentru Energie (IEA) ca membru asociat. AIE este o structură autonomă în cadrul OCDE.

OCDE este o organizație economică internațională a țărilor dezvoltate, înființată în 1961 pentru a promova extinderea comerțului mondial și a menține stabilitatea financiară globală. Membrii săi sunt constituiți din 38 de state industrializate din Europa, America și Asia. Acestea reprezintă peste 60% din PIB-ul mondial. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite