Consiliul Concurenţei a câştigat toate procesele cu societăţile sancţionate pentru trucarea licitaţiilor Transgaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Concurenţei a câştigat definitiv şi irevocabil litigiile cu societăţile amendate pentru trucarea licitaţiilor Transgaz, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie confirmând sancţiunile aplicate în anul 2012 companiilor Condmag, Inspet, Moldocor şi S.C. T.M.U.C.B. SA, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Instanţa a respins recursurile celor patru companii ca fiind nefondate.

Reamintim, Consiliul Concurenţei a sancţionat companiile Condmag şi INSPET pentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale constând în participarea cu oferte trucate la procedura de achiziţie public „Racord gaze naturale Butimanu-Brazi pentru alimentarea cu gaze a centralei de Cogenerare Brazi“ organizată de Transgaz în anul 2009.

Condmag, controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, a fost sancţionată cu o amendă de 4,5 milioane de lei, consemnând aproximativ 4% din cifra de afaceri realizată în anul financiar 2011, în vreme ce Inspet a luat o amendă de 7,2 milioane (tot 4% din cifra de afaceri). 

În fine, TMUCB a fost sancţionată cu 11,38 milioane de lei, iar Moldocor cu 2,2 milioane de lei pentru realizarea unei înţelegeri în scopul participării cu oferte trucate la liictaţia privind conducta Giurgiu-Ruse, organizată în anul 2011.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite