Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea PC Garage de către Fit Distribution

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea de concentrare economică realizată prin dobândirea controlului unic asupra PC Garage SRL de către Fit Distribution SRL, anunţă instituţia într-un comunicat.

"Operaţiunea de concentrare economică notificată a fost analizată prin prisma prevederilor Legii concurenţei nr. 21/1996 si ale Regulamentului privind autorizarea concentrărilor economice, constatâdu-se că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea acestora cu un mediu concurenţial normal", spun reprezentanţii Concurenţei.

Efectele operaţiunii de concentrare economică notificate asupra mediului concurenţial nu sunt semnificative, iar operaţiunea nu a condus la crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante identificate. În consecinţă, Consiliul Concurenţei a emis o decizie de neobiecţiune, mai spun aceştia.

Potrivit Consiliului Concurenţei, operaţiunea de concentrare economică notificată se realizează atât pe verticală, cât şi pe orizontală, Fit Distribution fiind prezentă pe piaţa de comercializare cu ridicata de produse IT, precum şi pe pieţele de comercializare cu amănuntul a produselor IT, comunicaţii, electronice şi electrocasnice din România, iar PC Garage fiind activă pe pieţele de comercializare cu amănuntul de produse IT şi comunicaţii din România.

Marius Ghenea, preşedintele şi unicul acţionar al Fit Distribution, anunţa, în septembrie 2009, preluarea magazinului online PCGarage.ro, deţinut de Gabriel Vasile şi soţia acestuia, fără a face publice detaliile financiare şi specifice ale tranzacţiei.

Ghenea spunea atunci că PCGarage.ro va rămâne o entitate indepedentă, sub umbrela Fit Distribution.

Tranzacţia Fit-PC Garage a reprezentat a doua mare tranzacţie cu companii online a anului 2009, după cea dintre Asesoft şi eMAG.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite