Consilier al premierului: Refacerea lotului 3 al Autostrăzii Sibiu-Orăştie va dura până în 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Refacerea lotului 3 al Autostrăzii Sibiu-Orăştie, denumit „autostrada scufundată“ după ce o porţiune a fost demolată din cauza problemelor de structură, va dura până în 2018, chiar dacă circulaţia s-ar putea deschide în această toamnă, pentru a decongestiona traficul pe drumul naţional pe care a fost deviată circulaţia din septembrie 2015 până în prezent, a scris, pe Facebook, consilierul premierului pentru infrastructură, Cătălin Drulă.

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, care a vizitat recent tronsonul respectiv, a cerut finalizarea lucrărilor în luna septembrie a acestui an. Lucrările de refacere a porţiunii afectate, efectuate în regie proprie de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), au început în luna aprilie a acestui an. 

Pentru finalizarea lucrărilor este nevoie de o expertiză tehnică care să evidenţieze exact de ce este nevoie şi de un proiect corespunzător, consideră Drulă.

”Discutăm despre lucrări masive şi despre un calendar de refacere a tuturor zonelor afectate care se întinde pînă în anul 2018, luând în considerare şi timpul necesar realizării expertizei şi proiectului respectiv. De menţionat că aceste lucrări sunt în vasta lor majoritate în afara părţii carosabile“, a scris Drulă pe Facebook.

Reluarea circulaţiei pe tronsonul de autostradă este necesară cât mai repede pentru că drumul naţional paralel nu face faţă traficului şi au loc accidente grave. „Avem 22 de kilometri de autostradă închişi şi traficul deviat pe drumul naţional paralel. Drum pe care au avut loc de la închiderea din septembrie 2015 pînă acum 17 accidente grave cu 7 morţi şi 37 de răniţi, cifre preluate dintr-un articol publicat de Asociaţia Pro Infrastructură. Ultimul accident a avut loc ieri - o femeie însărcinată în luna a patra a rămas încarcerată“, a mai scris Drulă.

Soluţia la alternativa aşteptării până în 2018 este ca „groapa“, o zonă de 200 de metri unde corpul autostrăzii a fost excavat complet, să fie refăcută pe baza unui proiect tehnic realizat de un reputat specialist, consideră consilierul premierului. 

Acest proiect tehnic ar trata şi problema drenării apelor şi ar oferi soluţii pentru încă aproximativ 10 zone unde au apărut degradări mai mici ale autostrăzii. După această refacere, în această toamnă, autostrada putea fi redeschisă traficului.

Contractul de proiectare şi execuţie pentru lotul 3 al Autostrăzii Orăştie - Sibiu, cu o lungime de 22 de kilometri, a fost încheiat în mai 2011 cu firma italiană Salini Impregilo.

Lotul a fost inaugurat în noiembrie 2014, cu două zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în prezenţa premierului Victor Ponta, candidat la alegeri. În septembrie 2015, lotul a fost închis, iar o porţiune de câteva sute de metri a fost demolată, din cauză că au apărut fisuri şi denivelări grave pe carosabil.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri