Conpet şi-a propus să realizeze în acest an jumătate din profitul de anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conpet estimează pentru acest an venituri de 387,1 milioane lei, în scădere cu 2,6% faţă de anul trecut, şi un profit net de 19,8 milioane lei, aproape jumătate din câştigul obţinut anul trecut.

Compania operează sistemul naţional de transport al ţiţeiului. Conpet Ploieşti a consemnat anul trecut venituri de 397,2 milioane lei şi un profit net de 38,7 milioane lei. Din transportul intern, compania estimează să încaseze 300,6 milioane lei, iar din import aproape 38 milioane lei, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat în adunarea generală a acţionarilor.

Bugetul a fost construit pe transportul unei cantităţi de 5,67 milioane tone de produse petroliere, din care 4,03 milioane tone intern şi 1,64 milioane tone import.

Dividende acordate acţionarilor

Acţionarii au decis şi distribuirea unor dividende în valoare cumulată de 28,3 milioane lei. Din această sumă 2,4 milioane lei vor fi direcţionaţi pentru "participarea salariaţilor la profit", potrivit Mediafax.

Fondul Proprietatea, pus la punct

Pe de altă parte, AGA a respins, cu majoritate de voturi, propunerea Fondului Proprietatea (FP), acţionar semnificativ, pentru distribuirea sumei de 70 milioane lei din rezervele Conpet sub formă de dividende. Este pentru a doua oară când Fondul Proprietatea solicită distribuirea unor dividende din rezervele Conpet, iar propunerea este respinsă.

Compania este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 58,72% din acţiuni. Fondul Proprietatea are o participaţie 29,7% din titluri, în timp ce mai mulţi acţionari cumulează 11,6% din capital.
 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite