Comunitatea germană de business din România este îngrijorată de decizia majorării pensiilor cu 40%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia Parlamentului de a mări pensiile cu 40% reprezintă un risc major pentru economia României şi pune în pericol relansarea economică. O nouă creştere în zonă bugetară ar trebui să fie exclusă, în condiţiile în care economia suferă deja din cauza pandemiei, arată Camera de Comerţ Româno-Germană (AHK România).

Potrivit oamenilor de afaceri germani, creşterea pensiilor, adoptată de Parlament în urma rectificării bugetare, duce la cheltuieli bugetare nesustenabile şi la un deficit bugetar excesiv, deci la o criză financiară care va adânci şi mai mult efectele actualei crize. Se pun de asemenea în pericol proiectele de investiţii şi aşa amânate de ani buni. Un buget sustenabil ar da încrederea investitorilor în România ca amplasament investiţional şi ar spori competitivitatea ţării. 

„Desigur, ne dorim cu toţii, mediul de afaceri, autorităţile şi mai ales angajaţii şi pensionarii, creşterea salariilor şi a pensiilor în România şi un nivel de trăi mai ridicat. Dar acest lucru nu se poate face fără studii serioase de impact şi fără a ţine de cont de actualul context economic”, arată AHK România.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite