Compania britanică Prospex Oil and Gas anunţă că a descoperit un zăcământ de gaze în Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prospex Oil and Gas, o companie britanică listată pe bursa de la Londra, a anunţat luni că a făcut o descoperire importantă de gaze în România. Drept urmare, acţiunile companiei au explodat cu peste 45%.

Compania a transmis că operatorul concesiunii pe care o are în Suceava, Raffles Energy SRL, a făcut o nouă descoperire de gaze la sonda Bainet-1.

Compania a forat pentru câteva săptămâni în Nord-Estul României, în zona Suceava EIV-1, în situl Bainet. Acesta a fost forat la o adâncime de 600 de metri, fiind găsit un zăcământ de gaze naturale conţinând peste 99% metan, cu un debit de aproximativ 33.000 metri cubi /zi.

Zăcământul a fost pus în conservare pentru o scurtă perioadă de timp, până când este conectat la instalaţia de procesare a gazelor Bilca operată de Raffles.

„Pe lângă generarea primei producţii şi a primelor venituri ale companiei în viitorul apropiat, descoperirea gazelor la Bainet va oferi o platformă excelentă pentru a evalua multiplele prospecţiuni şi oportunităţi de gaze de mică adâncime care au fost identificate în întreaga concesiune“, a declarat Bill Smith, preşedintele Prospex.

Prospex Oil and Gas a anunţat la începutul lunii noiembrie că a început să foreze sonda Bainet-1, ale cărei resurse interne potenţiale brute au fost estimate la aproximativ 1,5 miliarde de metri cubi, recuperabile.

Bainet este una dintre oportunităţile de explorare şi dezvoltare cu costuri reduse şi cu risc scăzut pe care Prospex le-a identificat la Suceava.

În septembrie, Prospex a strâns 650.000 de lire sterline (730.100 de euro) pentru a finanţa programul de lucru pentru anul 2017 la concesiunea din Suceava.

În luna august, Prospex Oil şi Gas a dobândit o participaţie de 50% din drepturile de explorare aferente concesiunii de hidrocarburi EIV-1 Suceava, din nord-estul României, pentru 750.000 euro. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite