Comisia Europeană vrea mai mult control asupra sectorului auto, în urma scandalului Volkswagen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a propus o revizuire majoră a procedurilor de omologare a autovehiculelor în Uniunea Europeană. În acest sens, Bruxelles-ul vrea să aibă puterea de a supraveghea şi a sancţiona, pentru a acoperi o parte din deficienţele scoase la lumină de scandalul motoarelor trucate de la Volkswagen.

În prezent, doar autorităţile naţionale pot atesta faptul că un vehicul îndeplineşte toate cerinţele, pentru a putea fi plasat pe piaţă, şi pot supraveghea conformitatea producătorilor în raport cu legislaţia UE, informează Agerpres.

„Dezvăluirile făcute de grupul Volkswagen au evidenţiat faptul că sistemul care permite vehiculelor să fie introduse pe piaţă trebuie îmbunătăţit în continuare. Pentru a recâştiga încrederea consumatorilor în acest sector important, trebuie să înăsprim regulile, dar şi să ne asigurăm că acestea sunt efectiv respectate”, a declarat vicepreşedintele CE pentru locuri de muncă, creştere, investiţii şi competitivitate, Jyrki Katainen.

Propunerile de miercuri vor, printre altele, să mărească supravegherea vehiculelor aflate deja în circulaţie. Un astfel de proces amplu, la nivel european, va consolida sistemul în ansamblu.

„Piaţa unică necesită o punere în aplicare riguroasă a normelor în toate sectoarele, inclusiv în industria autovehiculelor. În cadrul propunerilor noastre de astăzi, urmărim să îmbunătăţim calitatea şi caracterul independent al procedurilor de încercare a vehiculelor şi consolidarea supravegherii vehiculelor aflate deja în circulaţie”, a declarat, la rândul său, comisarul pentru piaţa internă, industrie, antreprenoriat şi IMM-uri, Elzbieta Bienkowska.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite