Coinbase înregistrează un profit în creștere pe fondul majorării prețurilor criptografice

0
Publicat:

Coinbase Global, a ajuns la un profit de peste 1 miliard de dolari în primul trimestru, de la o pierdere înregistrată cu un an mai devreme, în urma unei creșteri a tranzacțiilor cu criptomonede, ca urmare a lansării, în ianuarie, a primelor fonduri tranzacționate la bursă (ETF) listate în SUA care urmăresc bitcoin, transmite Reuters.

foto cotații bursiere criptomonede
Coinbase înregistrează un profit în creștere pe fondul majorării prețurilor criptografice

Compania a raportat joi un venit net de 1,2 miliarde de dolari, sau 4,84 dolari pe acțiune, în cele trei luni încheiate la 31 martie, față de o pierdere de 79 de milioane de dolari sau 0,34 dolari pe acțiune în urmă cu un an.

Acțiunile Coinbase au scăzut cu 2,5% în tranzacțiile după orele de tranzacționare, după ce au încheiat ședința de tranzacționare cu aproape 9%.

„În pofida unui raport foarte solid, acțiunile s-au tranzacționat în scădere după orele de tranzacționare, existând temeri că volumele de tranzacționare vor scădea pe baza mișcării descendente a bitcoin”, a declarat Paul Marino, director de venituri la firma de investiții GraniteShares.

Prețurile cripto au crescut vertiginos după ce Comisia americană pentru valori mobiliare și burse a aprobat în ianuarie lansarea unui val de fonduri tranzacționate la bursă (ETF) legate de prețul la disponibil al bitcoin, după o luptă de zece ani cu industria.

Coinbase este custode pentru mai multe ETF-uri Bitcoin la fața locului, inclusiv iShares Bitcoin Trust de la BlackRock.

Entuziasmul cu privire la ETF-uri a propulsat bitcoin la un nou record de peste 72.000 de dolari în luna martie și a reînnoit angajamentul investitorilor față de activele digitale. Volumele de tranzacționare la Coinbase în primul trimestru s-au ridicat la 312 miliarde de dolari, față de 145 de miliarde de dolari cu un an înainte.

„Menținerea structurii noastre de costuri la un nivel scăzut, în timp ce continuăm să inovăm, dă roade”, a declarat directorul general Brian Armstrong într-o convorbire cu analiștii.

Cu toate acestea, în ultimele săptămâni, bitcoin s-a confruntat cu dificultăți, deoarece investitorii au recalibrat așteptările privind ratele dobânzilor.

Rezerva Federală a SUA și-a menținut miercuri rata de referință la un nivel ridicat, după ce a înăsprit politica monetară într-un ritm fără precedent. Aceasta a semnalat că înclină în continuare spre eventuale reduceri ale costurilor de împrumut, dar a evidențiat recentele date dezamăgitoare privind inflația, care ar putea amâna mai mult reducerea ratelor.

Ratele mai mari au permis Coinbase să își sporească veniturile din dobânzi. Coinbase obține dobânzi la rezervele din USD Coin (USDC), un stablecoin pe care îl administrează împreună cu firma de criptomonede Circle. USDC, un token criptografic conceput pentru a avea un preț relativ stabil, este garantat de active în dolari și echivalente deținute în bănci și alte instituții financiare.

Coinbase a înregistrat venituri din dobânzi și comisioane financiare de 66,7 milioane de dolari în primul trimestru, față de 43,3 milioane de dolari în anul precedent.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite