CNIPMMR: Primăria Capitalei are 55 de consilieri locali, cât Madridul şi mai mulţi decât Londra şi Budapesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei are 55 de consilieri locali, pentru cei 1,88 milioane de locuitori ai Bucureştiului, în timp ce Madridul are acelaşi număr de consilieri pentru o populaţie de de 3,2 milioane de persoane, fără a fi luată în considerare zona metropolitană din jur, atrage atenţia Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

CNIPMMR susţine astfel că este necesară scăderea cheltuielilor publice şi valorificarea bunelor practici la nivel european în structurarea administraţiei publice, dar şi necesitatea creşterii calităţii serviciilor publice.

Potrivit CNIPMMR, Primăria Bucureşti, pentru 1,88 milioane de locuitori/suprafaţă de 228 km pătraţi, are 860 de funcţionari publici şi 10 consilieri personali ai primarului.

Raportat la Berlin, numărul este de peste 10 ori mai mare, ţinând cont că Primăria Berlinului are 207 angajaţi , dintre care 69 funcţionari şi 138 personal contractual. În schimb, Primăria Berlinului este digitalizată complet, iar ea deserveşte 3,46 milioane de locuitori/suprafaţă de 891,68 km pătraţi şi 17 sectoare.

De asemenea, Primăria Bucureşti are 55 de consilieri locali, cât Madridul, care are o populaţie de 3,2 milioane de persoane, ce se dublează dacă luând în considerare zona metropolitană în întregul ei şi care administrează un buget de cinci ori mai mare.

Acest număr de consilieri locali este mai mare şi decât în Londra. Autoritatea Londrei Mari este reprezentată de primarul Londrei şi de Adunarea Londrei, care are 25 de membri (cu 30 mai puţin decât numărul de consilieri ai Primăriei Bucureşti), la o populaţie de 7,4 milioane de locuitori şi un buget de cheltuieli estimat pentru 2017-2018 la 11 miliarde lire.

Bucureştiul are, de asemenea, mai mulţi consilieri locali decât Budapesta, unde deciziile sunt luate de cei 33 de membri ai Adunării Generale (cu 22 mai puţini decât în Bucureşti).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite