CNAIR a primit documentaţie incompletă pentru proiectul Autostrăzii Târgu Mureş - Târgu Neamţ

0
0
Foto: Facebook CNAIR
Foto: Facebook CNAIR

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis, marţi, că a primit documentaţie incompletă pentru proiectul Autostrăzii Târgu Mureş - Târgu Neamţ.

Potrivit sursei citate, în acest context, în perioada următoare se vor face verificări, atât pentru a stabili dacă au fost respectate observaţiile transmise anterior, cât şi dacă nivelul de calitate al documentaţiei corespunde cu cel solicitat prin Caietul de sarcini.

„Astăzi, 07.12.2021, Ingenieria Especializada Obra Civil E Industrial S.A. a înaintat Studiul de fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureş - Târgu Neamţ revizia 3, asa cum a fost stabilit în cadrul şedintelor săptămânale de progres. Documentaţia a fost predată pentru întreg obiectivul de investitie Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ”, au transmis, marţi, reprezentanţii CNAIR pe Facebook.  

Conform acestora, la o prima analiză, s-a constatat că lipsesc documentatiile necesare pentru obtinerea Acordului de mediu (RIM, SEA, SEICA, PMM etc.), documentatiile privind ocuparea terenurilor (Raportul de Evaluare al imobilelor afectate si Identificarea proprietarilor si imobilele detinute de acestia si lista proprietarilor si imobilele afectate semnate si stampilate de Primarii) iar volumul Autorizatii, Avize si Acorduri este incomplet. 

„În perioada următoare, documentatia va fi analizata de catre Departamentele de specialitate din cadrul CNAIR S.A. in vederea verificarii modului in care au fost implementate observatiile emise anterior si de asemenea dacă nivelului de calitate al documentatiei transmise corespunde cu cel solicitat prin Caietul de sarcini”, a mai transmis CNAIR.

Contractul pentru acest tronson din Autostrada Unirii (A8) a fost semnat în mai 2019 cu firma Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial/ Acciona.

Pe 31 august, CNAIR a formulat mai multe observaţii, cuprinse într-un document de 27 pagini, cu privire la studiul de fezabilitate predat atunci.

Contractul de completare studiu de fezabilitate pentru Autostrada Tg Mureş – Tg Neamţ a fost semnat pe 28 mai 2019 pentru suma de 17,58 milioane de lei.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite