Cîţu: Trebuie să luăm măsuri de natură fiscală. Nu avem probleme pe partea de finanţare, am fost precaut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat că România nu are niciun fel de probleme pe partea de finanţare, în contextul crizei de coronavirus, iar ţara noastră are resursele şi instrumentele pentru a face faţă acestei provocări.

„Astăzi la ora 16:00 discutăm despre ce măsuri putem lua pentru a atenua efectele economice ale COVID-19. Deja v-am spus că aşa cum arată lucrurile măsurile trebuie să fie de natură fiscală. Dar pentru a avea impact maxim este nevoie de coordonarea politicilor fiscale şi monetare. Am ţinut legătură în permantenta cu domnul Guvernator şi deja avem formate echipe de lucru cu experţi din MFP şi BNR. Pentru prima dată suntem în faţa unei astfel de provocări şi NU avem niciun fel de probleme pe partea de finanţare”, a scris Cîţu, pe Facebook.

El a precizat că a fost precaut şi a atras finanţare, aşa că România are resursele necesare pentru plata tuturor cheltuielilor din buget, chiar şi în contextul în care a trebuit să fie făcute plăţă către Ministerul Sănătăţii, în plus, de aproximativ 620 milioane lei.

„Avem resursele şi instrumentele fiscale necesare pentru a face faţă acestei provocări”, a conchis el.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite