Cîţu îi dă replica lui Ciolacu: Şantajează Guvernul. Dublarea alocaţiilor nu are sursă de finanţare. Nu mai există discuţii aici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu
Florin Cîţu

Dispută între ministrul Finanţelor Florin Cîţu şi preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, care a ameninţat cabinetul PNL că le „mătură guvernarea”, dacă nu dublează alocaţiile. Ministrul de Finanţe afirmă că acesta este un şantaj.

„Marcel Ciolacu, acum din întâmplare în funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor, şantajează public Guvernul României! Din funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu cere Guvernului să nu respecte Constituţia României. Cât tupeu. Câtă ipocrizie. Întârzie voit legea care salvează vieţi în România sub pretextul că încalcă drepturi fundamentale ale românilor, iar în acelaşi timp şantajează în cel mai mizerabil mod Guvernul României. Tupeul socialiştilor este fără margini. Ameninţă public - ori dublaţi alocaţiile ori vă «mătur». Şantaj pe faţă”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

El a precizat că Constituţia României este foarte clară când vine vorba de bugetul public, respectiv că „nici o cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanţare”.

„Legea trecută prin Parlament, cu votul lui Ciolacu, nu are stabilită sursa de finanţare. Punct. Nu mai există discuţii aici. Socialiştii trebuie să-şi asume public că au votat o lege neconstituţională şi să le ceară scuze românilor pentru că i-au minţit”, afirmă Cîţu.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic Orban, după ce CCR a respins obiecţia de neconstituţionalitate a Guvernului privind amânarea dublării alocaţiilor. „Nu dublaţi alocaţiile, vă măturăm guvernarea”, afirmă liderul social-democraţilor, care precizează că, dacă la 1 august alocaţiile nu vor fi dublate, PSD va depune moţiunea de cenzură.

Curtea Constituţională a respins miercuri o sesizare a Guvernului privind dublarea alocaţiilor, care obligă practic executivul să pună în aplicare legea privind dublarea alocaţiilor.

„Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate”, a transmis CCR.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite