Lovitură pentru Guvern. CCR dă undă verde pentru dublarea alocaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorii CCR trebuie să decidă dacă amânările sunt constituţionale

Curtea Constituţională obligă Guvernul să dubleze alocaţiile în plină criză. CCR a decis miercuri să respingă sesizarea Executivului pe această temă.

Astfel, CCR a decis că este constituţională legea care respinge Ordonanţa Guvernului prin care dublarea alocaţiilor era amânată până la 1 august.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate”, arată CCR într-un comunicat.

Este vorba despre legea care respingea Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care era amânată intrarea în vigoare a dublării alocaţiilor până la 1 august. Astfel, dacă preşedintele promulgă legea, din momentul publicării în Monitorul Oficial alocaţiile ar trebui dublate de la 150 de lei la 300 de lei.

Legea va merge acum la preşedintele Klaus Iohannis, care mai poate totuşi să retrimită legea în Parlament şi astfel se poate ajunge la data de 1 august până la care Guvernul a dispus oricum amânarea.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite