Cioloş: Ca proaspăt fost tânăr am beneficiat de libera circulaţie în UE. Bunăstarea Europei trebuie să ajungă la tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş spune că o parte din prosperitatea Europei trebuie transferată tinerilor
Dacian Cioloş spune că o parte din prosperitatea Europei trebuie transferată tinerilor

România se confruntă  cu lipsa forţei de muncă calificate, iar în prezent există companii care au investit în Vestul României şi caută forţă de muncă în ţări vecine, a spus astăzi premierul României, în cadrul evenimentului „România: oportunităţi de investiţii într-o economie globală plină de provocări”, dedicat investitorilor.


„România are câteva milioane de cetăţeni care lucrează în ţări europene şi avem un potenţial de reconectare a acestora cu România. Saşii şi şvabii care trăiesc în Germania nu şi-au uitat rădăcinile şi pot fi un beneficiu pentru economia română şi germană”, a mai spus premierul.

Conectarea companiilor româneşti din România cu companii din alte state membre poate conduce la creşterea capitalului companiilor autohtone şi ajuta la o reintegrare socială a diasporei. Capitalul autohton înseamnă acum în special companii  mici şi mijlocii”, a completat acesta.

Potrivit premierului, România are de lucrat la calitatea creşterii ecoonomice şi este nevoie de valoare adăugată.

Referindu-se la poziţionarea României în Uniunea Europeană, Cioloş a spus că „UE a trecut printr-un proces de extindere, dar nu a existat şi o integrare reală. E nevoie de mai mult pragmatism şi eficienţă. România vrea să fie mult mai proactivă la nivel european”.

„Eu, ca proaspăt fost tânăr, am beneficiat de libera circulaţie în Europa, iar dacă Europa produce prosperitate trebuie să o producă în rândul tinerilor. Dacă ei nu văd asta, viitorul Europei are riscuri foarte mari”, a mai spus premierul.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri