CFR Călători anunţă o nouă suplimentare de vagoane astăzi, pentru Valea Prahovei: „Este recordul ultimilor ani şi un succes comercial pentru companie!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul director al CFR Călători, Dan Costescu, fost ministru  al Transporturilor în 2016 şi numit la şefia operatorului feroviar vineri, anunţă într-o postare pe Facebook că trenurile care circulă duminică pe Valea Prahovei au primit o a doua suplimentare de vagoane, numărul de locuri disponibile călătorilor ajungând la 7.500.

Anunţul lui Costescu vine după ce CFR Călători a informat duminică dimineaţă că 10 trenuri care fac legătura între Braşov şi Bucureşti duminică au primit un număr dublu de vagoane, pentru a veni în întâmpinarea cererii mari din partea turiştilor în urma minivacanţei din acest weekend, în condiţiile în care traficul rutier este foarte aglomerat pe DN1 în zona Valea Prahovei.

„Oamenii chiar merg cu trenul, dacă le oferi condiţii şi îi şi informezi continuu!

În ultima oră am mai suplimentat cu înca 9 vagoane, de la 78 la 87. Estimam că la sfârsitul zilei vom avea doar pentru cele 10 trenuri suplimentate de pe Valea Prahovei, aproape 7500 de locuri.

Este recordul ultimilor ani şi un succes comercial pentru companie!

Cam aşa arătau vagoanele din cele 10 trenuri Regio şi Interregio alocate azi suplimentar pe Valea Prahovei, înainte de plecarea în cursă.

Sperăm să nu arate mult diferit la sosirea în Bucureşti. Oricum, colegii le aşteapta la destinaţie ca să le pregatească pentru următoarele trenuri“, scrie pe Facebook Dan Costescu, care a publicat şi un album foto cu imagini din interiorul vagoanelor CFR Călători.

Duminică dimineaţa, Costescu anunţa că pe Valea Prahovei va circula astăzi un tren foarte lung, cu 15 vagoane şi două locomotive, „ca în copilărie“.

„Din mini vacanţa la munte, acasă cu trenul! Am promis că vom pune călătorul în centrul deciziilor noastre, ne respectăm promisiunea încă din prima zi. Am promis mai multe trenuri, ne-am organizat ca să vă satisfacem solicitările pentru întoarcerea de la munte. Vă aşteptăm!”, a scris Dan Costescu pe pagina sa de Facebook, oferind mai multe detalii pentru cei interesaţi. 

„Avem deja trenuri cu 15 vagoane şi 2 locomotive. Ca în copilărie“, a scris Costescu pe pagina sa de Facebook ca răspuns la comentariul unui cititor care se arăta plăcut surprins de faptul că a găsit locuri disponibile la trenurile de pe Valea Prahovei.

Trenurile CFR Călători care se întorc astăzi de pe Valea Prahovei în Capitală au capacitatea dublată

Numărul vagoanelor este dublu faţă de aceeaşi perioadă a unei zile obişnuite, ajungând la aproape 80 pe parcursul întregii zile de astăzi. Aceasta înseamnă că peste 6600 de turişti se vor putea întoarce de la munte cu trenul în Capitală, faţă de 3600 într-o zi obişnuită.

CFR Călători a dublat capacitatea celor 10 trenuri care circulă astăzi, duminică, 26.01.2020, pe relaţia Braşov-Bucureşti, în intervalul orar 11-24, având în vedere că multă lume a profitat de acest week-end prelungit pe Valea Prahovei.

Aceasta înseamnă că vor fi şi trenuri la care nu se mai poate suplimenta numărul de vagoane deoarece maximul permis de reţea a fost deja atins !!

Spre exemplu, trenul IR 1746, care pleacă astăzi din Braşov spre Bucureşti la ora 16.51 va avea în compunerea sa, 15 vagoane şi 2 locomotive. Numărul de locuri este suplimentat la aproape 200% faţă de media zilnică. Capacitatea acestui tren va fi de 1022 de locuri, cu 500 în plus faţă de compunerea medie zilnică.

Sau trenul IR 1636 care pleacă din Braşov la ora 13.20 va circula cu un număr de 10 vagoane, faţă de 3, cu cât circula până acum şi cu peste 500 de locuri în plus, adică o suplimentare de peste 370%.

Pentru cei care vor să se bucure de nocturnă pe pârtiile de ski, CFR Călători va dubla şi capacitatea trenului care pleacă din Braşov la ora 20.15.

CFR Călători operează in intervalul orar vizat un număr de 10 trenuri pe relaţia Braşov-Bucureşti, 6 trenuri în rang de Interregio şi 4 în rang de tren Regio.

Capacitatea totală medie zilnică a acestor trenuri este de cca 3600 locuri. In zilele de duminică, această capacitate este suplimentată cu cca 25%, ceea ce în seamnă peste 900 locuri.

Pentru duminică 26.01.2020, pentru a prelua afluxul mare de călători care se întorc în Bucureşti pe Valea Prahovei, capacitatea trenurilor a fost suplimentată, în premieră, cu 3000 de locuri faţă de media zilnică. CFR Călători are în plan suplimentarea garnitururilor şi pe alte rute aglomerate

Compunerea trenurilor s-a făcut în funcţie de volumul estimat de călători. In eventualitatea că această cerere va fi mai scăzută, vom adapta corespunzător şi compunerea trenurilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite