CFR: 14,24 milioane lei pentru consultanţă/supervizare pe tronsonul Lugoj - Timişoara Est (lotul 2)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR SA şi TPF Inginerie SRL au semnat contractul pentru servicii de consultanţă şi supervizare a proiectării şi execuţiei lucrărilor pe lotul 2 Lugoj - Timişoara Est.

Cale ferata modernizată
CFR SA şi TPF Inginerie SRL au semnat contractul pentru servicii de consultanţă

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA şi TPF Inginerie SRL au semnat contractul, în valoare de 14,25 milioane de lei, fără TVA, pentru servicii de consultanţă şi supervizare a proiectării şi execuţiei lucrărilor pe lotul 2 Lugoj - Timişoara Est, aferent obiectivului de investiţii "Modernizarea liniei feroviare Caransebeş - Timişoara - Arad", informează marţi administratorul reţelei feroviare.

"TPF Inginerie SRL va coordona, va asigura consultanţă şi supervizare în cadrul celor două etape ale contractului, respectiv proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare pe Lotul 2, conform prevederilor HG nr 1/2018, pentru aprobarea condiţiilor generale şi specifice pentru anumite categorii de contracte de achiziţie aferente obiectivelor de investiţii finanţate din fonduri publice", se menţionează în comunicat.

De asemenea, TPF Inginerie SRL va urmări ca Proiectul tehnic să fie elaborat conform regulamentelor legale în vigoare, cu respectarea tuturor etapelor din HG nr. 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice, cu modificările ulterioare.

Totodată, consultanţa şi supervizarea etapelor de proiectare şi execuţie lucrări se vor realiza pe secţiunea Lugoj - Timişoara Est Lotul 2, de la km 514+504 la km 568+638.

"Reamintim faptul că sursa de finanţare este asigurată din fonduri nerambursabile prevăzute în Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta 4 - Transport sustenabil, iar durata totală estimată a serviciilor prestate este de 103 luni.", se menţionează în comunicat.

În vara anului trecut, CFR SA a desemnat oferta câștigătoare pentru modernizarea infrastructurii feroviare și creșterea vitezei de circulație la 160 km/h pe secțiunea Lugoj – Timișoara Est, lotul 2.

Modernizarea secțiunii de cale ferată Lugoj - Timișoara Est (Lot 2), în lungime de 54,13 km, cuprinde lucrări complexe de infrastrutură şi suprastructură feroviară (terasamente, linii, stații C.F, consolidarea lucrărilor de artă, lucrări de instalații, energoalimentare, telecomunicaţii etc.) și de protecţia mediului.

Obiectivele principale ale proiectului de modernizare pe Lotul 2 Lugoj - Timișoara Est sunt:

- îmbunătățirea geometriei traseului și sporirea capacității portante a căii pentru a permite circulația trenurilor cu viteza de până la 160 km/h;

- modernizarea staţiilor şi haltelor de mişcare, adaptând capacitatea de exploatare la volumul de trafic şi la necesităţile tehnologice;

- modernizarea clădirilor staţiilor de călători, construirea de pasarele şi ridicarea nivelului peroanelor, în conformitate cu standardele europene în vigoare;

- dublare linie;

- lucrări poduri/podeţe, sistem de drenaj, îmbunătăţirea terenului de fundare și a terasamentelor;

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite