Cele mai mari bănci de pe Wall Street se pregătesc să raporteze profituri record pentru anul 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: News.ro
Foto: News.ro

Cele mai mari bănci de pe Wall Street vor raporta luna aceasta profituri record pentru anul 2021, informează specialiştii Financial Times.

Potrivit sursei citate, acest lucru va fi posibil datorită comisioanelor uriaşe din investiţii bancare şi a pierderilor mai mici decât era de aşteptat la credite în timpul pandemiei.

Astfel, Citigroup şi JPMorgan Chase sunt primele bănci mari care vor publica rezultatele pentru trimestrul al patrulea, raportând pe 14 ianuarie. Ele sunt urmate de Goldman Sachs pe 18 ianuarie, iar apoi de Morgan Stanley şi Bank of America pe 19 ianuarie.

Dintre acestea, analiştii prognozează că toate, cu excepţia Citigroup, vor raporta cele mai mari profituri din istorie pentru întregul an, potrivit estimărilor Bloomberg şi cifrelor istorice privind câştigurile de la S&P Capital IQ, transmite Mediafax.

Sursa citată menţionează că perspectiva creşterii ratelor dobânzilor de către Rezerva Federală în 2022 alimentează optimismul că băncile ar putea fi pregătite pentru un alt an puternic. 

„Ne aşteptăm ca acţiunile bancare să continue să depăşească performanţa pieţei în 2022", a scris Jason Goldberg, analist la Barclays.

Profiturile din 2021 au beneficiat de eliberarea rezervelor pe care băncile le-au pus deoparte pentru a acoperi eventualele pierderi cauzate de pandemie.

Pierderile s-au dovedit a fi mult mai mici. Analiştii Goldman estimează că cele şapte mari bănci pe care le acoperă, printre care se numără JPMorgan şi Bank of America, au eliberat acum 36 de miliarde de dolari din cele 50 de miliarde de dolari pe care le alocaseră iniţial în anticiparea pierderilor din credite.

De asemenea, băncile au beneficiat de comisioanele uriaşe din investiţiile bancare, fuziunile şi achiziţiile globale din 2021 atingând cele mai ridicate niveluri din toate timpurile înregistrate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite