Cele mai bogate zone ale României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cele 500 de persoane incluse în topul „Forbes 500 Miliardari“, 208 sunt din Capitală şi Ilfov. Bucureşti şi Ilfov, Transilvania şi Moldova sunt regiunile fruntaşe în funcţie de numărul de milionari, dar şi de averile acumulate de aceştia.

Recesiunea economică s-a simţit în toată ţara, averile din primele trei zone fiind în scădere comparativ cu anul precedent.

Totuşi, trei regiuni au reuşit să fie pe plus, respectiv Dobrogea, Crişana şi Bucovina. Aceste trei zone au cumulat averi de aproximativ trei miliarde de euro şi un număr total al persoanelor identificate şi prezente în Forbes 500 Miliardari, de 55.

Transilvania, pe locul doi

Deşi cei mai mulţi bogaţi ai României provin, şi în acest an, din Bucureşti şi Ilfov, numărul acestora a scăzut cu 10 persoane, la fel cum s-a constatat o diminuare şi în cazul averilor acumulate de aceştia, respectiv cu aproximativ 2 miliarde de euro.

Transilvania, a doua cea mai bogată regiune deţine puţin peste 100 de persoane prezente în Forbes 500 miliardari. Averea cumulată a acestora se apropie de 3,3 miliarde de euro. Oamenii de afaceri transilvăneni au fost şi ei puternic loviţi de recesiunea economică care s-a abătut asupra României.

Deşi au fost identificate cu patru persoane mai mult comparativ cu topul precedent, suma cumulată a averilor acestora s-a diminuat cu peste 300 milioane de euro. Moldova se situează pe locul trei în clasamentul regiunilor.

Cei 41 de oameni de afaceri identificaţi de echipa redacţională Forbes 500 Miliardari (cu trei mai puţin faţă de ediţia din 2009) şi evaluaţi de companiile de profil folosite deţin, cumulat, averi de peste două miliarde de euro.

Dobrogea este, potrivit topului Forbes 500 Miliardari ediţia 2010 una dintre cele trei regiuni care a sfidat criza. Cele 32 de persoane prezente în clasament, cu una mai mult faţă de 2009, au reuşit să acumuleze, graţie şi businessurilor care le-au crescut anul trecut, averi mai mari cu aproximativ 100 de milioane de euro, ajungând astfel la 1,6 miliarde de euro.

Conform datelor din Forbes 500 Miliardari, persoanele din Crişana şi Bucovina au reuşit şi ele să sporească averea fiecărei regiuni în parte. În Bucovina, spre exemplu, deşi numărul oamenilor de afaceri prezenţi în top a scăzut, averile cumulate au crescut cu aproximativ 10 milioane de euro.

Forbes, etalonul mondial în alcătuirea clasamentelor, va lansa pe piaţă marţi, 28 septembrie, Forbes 500 Miliardari Români. Ediţia 2010 este un produs high-quality, care va apărea într-o formă grafică deosebită.

Topul prezintă nu doar pe cei mai bogaţi 500 de români, ci şi aspecte din viaţa lor personală: ce proprietăţi şi maşini au, unde îşi petrec vacanţele sau ce colecţii de bijuterii ori artă deţin. Ca şi la ediţiile precedente, echipa redacţională a colaborat în vederea evaluării celor 500 de milionari cu echipe de specialişti.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite