Cel mai bogat om din lume continuă să parieze pe Europa. După ce a pierdut 2 miliarde de euro investite în telecomul european, cumpără 439 de proprietăţi imobiliare spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mexicanul Carlos Slim este cel mai bogat om din lume, însă investiţiile în Europa din ultimii ani i-au redus averea FOTO Reuters
Mexicanul Carlos Slim este cel mai bogat om din lume, însă investiţiile în Europa din ultimii ani i-au redus averea FOTO Reuters

Miliardarul Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, a cumpărat de la banca spaniolă CaixaBank, unul dintre partenerii săi de afaceri, proprietăţi imobiliare în valoare totală de 428,2 milioane euro, potrivit Bloomberg. Slim a pierdut în acest an aproape două miliarde de euro după ce a investit patru miliarde de euro în sectorul telecomunicaţiilor din Europa.

Compania Inmobiliaria Carso, controlată de magnatul mexican, a preluat 439 de proprietăţi unde funcţionează sucursale CaixaBank, a anunţat banca spaniolă. Sucursalele Caixa vor continua să funcţioneze în spaţiile deţinute acum de Slim, banca urmând să plătească chirie.

Slim îşi continuă astfel investiţiile în Europa, unde preţurile activelor au scăzut puternic în ultimii ani din cauza crizei datoriilor de stat. 

Prin gigantul America Movil, Slim a cumpărat în acest an participaţii la companiile de telecomunicaţii KPN, din Olanda, şi Telekom Austria. Investiţiile la cei doi operatori telecom nu i-au adus încă profit, acţiunile ambelor companii coborând puternic în urma achiziţiilor. Carlos Slim a înregistrat în acest an pierderi de aproape 2 miliarde de euro din investiţii derulate în companii din sectorul telecomunicaţiilor din Europa.

În Spania, Slim a mai cumpărat anul trecut 3,2% din acţiunile companiei de publishing de ziare Promotora de Informaciones. Potrivit celor mai recente date, prezentate în luna august a anului trecut, miliardarul deţine şi 0,2% din acţiunile CaixaBank. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite