CEC Bank obţine primul rating internaţional: rating Fitch BB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cec bank

Banca de stat CEC Bank a anunát miercuri că obţine pentru prima dată un rating din partea Fitch Ratings, una dintre agenţiile internaţionale de profil de top, iar în urma evaluării, CEC Bank a obţinut ratingul de emitent BB.

„CEC Bank, instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie şi cea mai extinsă reţea teritorială din România obţine pentru prima dată un rating din partea Fitch Ratings – una dintre agenţiile internaţionale de profil de top. În urma evaluării, CEC Bank a obţinut ratingul de emitent BB”, anunţă banca.

CEC Bank a demarat un amplu program de modernizare şi transformare în 2019. În ultimii 3 ani, banca a reuşit să-şi majoreze cota de piaţă – de la  6,50% în 2018 la 7,9% la sfârşitul lui 2021 şi a înregistrat o creştere de 72% a activelor bancare. Totodată, profiturile băncii au crescut la niveluri record – de peste 350 de milioane de lei anual în perioada 2019-2021.

”Obţinerea ratingului Fitch este un semnal că banca are un profil financiar solid şi se conformează bunelor practici de guvernanţă corporativă şi transparenţă. Ratingul din partea unei agenţii internaţionale este un pas necesar, în contextul în care CEC Bank are în plan accesarea pieţelor de capital prin emisiuni de obligaţiuni subordonate. Vrem să ne diversificăm sursele de finanţare pentru a susţine creşterea şi consolidarea poziţiei pe piaţă şi credem că instrumentele pe care le vom lansa  vor crea noi oportunităţi pentru investitori”, declară Bogdan Neacşu, director general al CEC Bank.

Banca precizează că este angajată într-o serie de proiecte de investiţii şi informatizare care urmăresc consolidarea modelului de afaceri hibrid lansat în 2019, prin care produsele şi serviciile CEC Bank sunt disponibile atât prin intermediul reţelei fizice, cât şi online.

”Ratingul CEC Bank reflectă poziţia financiară solidă, nivelul bun de lichiditate şi modelul de afaceri sustenabil, în condiţiile în care banca îşi susţine activitatea în principal pe baza surselor atrase de la clienţii nebancari şi are cea mai mare reţea teritorială din ţară, cu o pondere de peste 25% în totalul unităţilor bancare din România”, spun reprezentanţii băncii.

CEC Bank anunţă că a fost printre primele bănci din România care şi-au digitalizat produsele bancare: conturile şi creditele negarantate pot fi contractate 100% online de către persoanele fizice şi, în ultimul an, oferta digitală a fost extinsă şi la nivelul IMM-urilor – cu pachete de cont bancar şi scrisori de garanţie ce pot fi contractate de la distanţă.

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 50 de miliarde lei, la sfârşitul lui 2021.

CEC Bank oferă produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking şi magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse şi servicii bancare 100% online.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite