CEC Bank creşte la 30% avansul pentru creditele imobiliare în lei şi în valută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CEC va majora din 9 mai avansul pentru creditele imobiliare FOTO: Adevărul
CEC va majora din 9 mai avansul pentru creditele imobiliare FOTO: Adevărul

CEC Bank a anunţat că măreşte la 30% avansul prentru creditele în lei şi în valută destinate achiziţiei de locuinţe ca urmare a publicării în Monitorul Oficial a Legii dării în plată, începând cu 9 mai.

„În cazul creditelor pentru cumpărarea şi construirea de imobile în valoare de cel mult 250.000 euro în echivalent lei, inclusiv, valoarea aportului propriu al clientului devine 30%, atât pentru creditele în lei, cât şi pentru cele în valută. Acestea din urmă se vor acorda numai clienţilor care obţin venituri în valuta creditului“, transmite CEC într-un comunicat de presă.

În contextul dat de Legea dării în plată, atât în cazul creditelor pentru cumpărare şi construire de imobile, cât şi în cazul creditelor de nevoi personale şi de refinanţare, credite garantate cu ipotecă imobiliară, dobânda va creşte cu un punct procentual  în cazul creditelor în lei, respectiv două puncte procentuale în cazul creditelor în valută. 

„Prin aceste modificări, CEC Bank îşi adaptează oferta de creditare noului cadru legislativ, decizia băncii având că prioritate protejarea intereselor întregului portofoliu de clienţi. Cei peste 150 de ani de experienţă şi încrederea pe care ne-o acordă clienţii ne responsabilizeaza permanent şi ne îndeamnă să adoptăm o atitudine prudentă, în condiţii de competitivitate, pentru a asigură calitatea portofoliului de credite şi o bună protecţie a deponenţilor băncii. Mai mult, rămânem în continuare deschişi dialogului cu clienţii noştri, pentru a identifica împreună cele mai potrivite soluţii de finanţare, perfect adaptate nevoilor acestora“, a declarat Radu Gheţea, preşedinte director general al CEC Bank.

Până în prezent majorări ale avansului la creditele imobiliare au mai fost anunţate şi de Raiffeisen Bank, Banca Românească, Garanti Bank, Bancpost, Intesa Sanpaolo Bank, BRD şi Alpha Bank.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite