Care au fost până acum efectele legii privind darea în plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
wallstreet

La aproape două săptămâni de la adoptarea legii dării în plată de către Parlament, efectele negative au început să apară, chiar dacă persistă încă multe semne de întrebare referitor la modul în care această se va aplică.

Primul a fost lovit statul, care trebuie să plătească investitorilor străini dobânzi mai mari pentru a împrumuta pe termen mai lung, în timp ce leul a fost scos de pe o traiectorie de întărire, dar fără să iasă din zona de confort a BNR. Piaţă rezidenţială, însă, nu a reacţionat rapid şi pare să aştepte o clarificare a situaţiei. 

 "Ultimele două săptămâni nu au adus schimbări pe piaţă rezidenţială, perioada scursă de la aprobarea legii dării în plată fiind prea scurtă pentru a vedea efecte. Putem spune că piaţa rezidenţială este acum într-un moment de digerare. Un impact s-a resimţit la începutul discuţiilor despre legea darii în plată şi când unele bănci au decis să mărească avansul solicitat la acordarea unui credit ipotecar", au declarat reprezentanţii Coldwell Banker Affiliates of România. 

  

 În acelaşi timp, a crescut semnificativ numărul de finanţări acordate prin Prima Casă, ceea ce denotă că există o cerere reală, au afirmat aceştia. 

În prezent, piaţa rezidenţială...citeşte continuarea pe wall-street.ro 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite