Articol publicitar

Ce trebuie să ai în vedere la momentul achiziționării unui apartament

Publicat:

Decizia de a cumpăra o locuință este foarte importantă, așa că înainte de a alege o casă sau un apartament trebuie să analizezi diferite aspecte. Acestea din urmă care pot genera consecințe pe termen lung. Pentru aceasta, în acest articol vei putea afla de ce ar trebui să ții cont, ce lucruri ar trebui să verifici, la ce aspecte trebuie să fii atent, astfel încât să poți lua cea mai bună decizie.

image

Întotdeauna, primul lucru care trebuie făcut este acela de a stabili care sunt nevoile tale ca viitor proprietar și să stabilești bugetul pe care intenționezi să-l aloci investiției respective. Ține mereu cont că există și alte obligații pe care nu le poți lăsa deoparte și trebuie să te programezi  din punct de vedere financiar.

Urmează punctele cheie ale casei. Printre aspectele pe care trebuie să le revizuiești asupra proprietății vei avea în vedere: suprafața imobilului, tipul de locuință (fie apartament, fie casă), numărul de camere sau numărul de băi și suprafața în metri pătrați construiți și în metri pătrați locuibili, pe care ți le dorești. În plus de asta, locația este un punct important care nu poate fi omis. Este indicat să fie o proprietate care să fie aproape de locul de muncă, cu acces facil la centrele comerciale. De asemenea, ține cont de oferta educațională din zonă și evaluează dacă este potrivită pentru copiii tăi. În cele din urmă, verifică și căile de acces și legăturile cu zonele de interes, deoarece acest lucru te va ajuta să ai o mobilitate mai bună în oraș.

Unde este recomandat să cauți o casă de vânzare? Odată ce ai definit de ce ai anume aveți nevoie tu și familia ta, începe să vizionezi proprietățile care sunt oferite în zonă dorită și care pot prezenta un real interes. Pe site-urile de specialitate ai ocazia să vezi o gamă largă de anunțuri de locuințe, disponibile în diverse orașe din țară: apartamente de vânzare Cluj, apartamente de vânzare București, apartamente de vânzare Florești, sunt doar câteva exemple de anunțuri. Totul este gratuit și cu posibilitatea de a folosi filtre pentru a-ți face căutarea mai rapidă și conform nevoilor tale. De asemenea, poți găsi atât proprietăți noi cât și vechi. Poți putea vedea proprietatea în detaliu prin fotografii sau video, astfel încât să îți poți face o idee despre spațiul de care dispune și caracteristicile sale.

Înainte de a te decide, uită-te la mai multe opțiuni, nu te opri la prima pe care o vezi. Dacă ai definit deja o zonă sau oraș, programează mai multe întâlniri pentru a vedea proprietățile oferite. Compară-le și analizează avantajele fiecărei locuințe și fiecărei zone. De asemenea, ia notă de prețuri, zone, servicii și alte detalii și analizează-le cu calm împreună cu familia.

Nu te grăbi. Potrivit experților, în Columbia, spre exemplu, durează între două și patru luni din momentul în care o familie începe să-și caute locuințe până când o găsește pe cea potrivită. Așa că nu îți face griji, vei găsi casa potrivită la momentul potrivit. Nu uita că achiziționarea unei case este una dintre cele mai importante decizii din viață.

Greșeli pe care nu ar trebui să le faci la momentul achiziționării unei locuințe.

O decizie proastă pe orice plan poate avea consecințe atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu și lung. Cu atât mai mult atunci când vine vorba de investiția într-o locuință.

Dacă nu reușești să economisești, poate că nu vei putea dispune de capital necesar cumpărării unei locuințe, iar acest lucru va îngreuna foarte mult achiziția. Nu uita că unele instituții financiare împrumută un procent relativ mic din valoarea locuinței. Și deși banca este cea care are ultimul cuvânt, atunci când vine vorba de aprobarea unui împrumut, în calitate de client, oți încerca să negociezi condițiile împrumutului, care nu sunt întotdeauna bătute în cuie. Nu exclude să ceri reducerea anumitor comisioane sau să ți se ofere o dobândă mai bună, mai ales dacă ai un profil bun în calitate de client.

Dacă ai ajuns în această etapă, este pentru că ești pe cale să semnezi achiziția primei tale locuințe. În acest ultim punct al procesului este esențial să citești cu atenție actele de cumpărare în etapa de formalizare a achiziției noii tale locuințe și să te bucuri din plin de decizia luată în deplină cunoștință de cauză.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite