Ce se ascunde în spatele chilipirului imobiliar: 8 întrebări pe care ar fi bine să ţi le pui atunci când îţi cumperi o casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul este de multe ori factorul care primează în achiziţia unei case, însă nu tot ce are un preţ mai mic decât media pieţei este cu adevărat şi un chilipir imobiliar. Istoriile cu plafoane care au căzut sau instalaţii care s-au stricat la scurt timp de la mutarea în noua casă există deja pe piaţă, iar compromisurile pe care le faceţi atunci când achiziţionaţi trebuie cântărite bine.

wall-street.ro a discutat cu specialiştii imobiliari despre elementele pe care ar trebui să luaţi în calcul ori să le verificaţi înainte de a achiziţiona o casă.

Cât de aproape sunt de primul magazin?

“Un potenţial cumpărător ar trebui să compare foarte bine ofertele existente şi mai ales să meargă la faţa locului. Există multe cazuri când sunt anunţate oferte care promovează un preţ foarte mic, dar când te duci la faţa locului vezi că de fapt primul magazin este la trei kilometri, ca infrastructură generală a proiectului (străzi, locuri de parcare, spaţii verzi, spaţii de relaxare, spaţii de interes public –spre exemplu o farmacie) este aproape inexistentă sau că facilităţile sunt reprezentate de o băncuţă şi un leagăn. În general, o documentare foarte bine făcută va pune la adăpost un cumpărător de eventuale neplăceri viitoare”, a declarant Gabriel Voicu, directorul new homes division din cadrul Coldwell Banker.

Ce înseamnă la nivel de cost o infrastructură nedezvoltată?

“Zona în care este amplasat blocul poate fi una care ascunde un “cost” pe care cumpărătorul îl plăteşte – de la o infrastructură nedezvoltată, care te izolează practic de celelalte zone ale oraşului, până la faptul că respectiva regiune este în dezvoltare şi atunci, ca locatar, va trebui să suporţi o perioadă destul de îndelungată existenţa diverselor şantiere din apropiere sau faptul că respectivul cartier este unul rău-famat”, a mentţionat Alina Necula, head of marketing &sales la Adama, unul dintre cei mai mari dezvoltatori rezidenţiali de pe plan local.

Citeşte pe wall-street.ro ce alte aspecte trebuie să iei în calcul la cumpărarea unei locuinţe 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite