Ce buget alocă românii pentru o vacanţă de lux pe litoralul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nordis Mamaia

Unii români ar fi dispuşi să aloce până la 800 de euro pentru un sejur de 5 stele de două zile pe litoralul românesc, arată un studiu.

Românii sunt interesaţi să cheltuie mai mult pentru ieşiri în oraş, hobby-uri şi vacanţe, arată studiul despre preferinţele românilor în privinţa vacanţelor de lux, realizat de Nordis Group.

În primele două luni de vară, reiese punctual o creştere a călătoriilor de la 6% în luna iunie la 11% în luna iulie. Respondenţii consideră că vacanţele sunt necesare în dezvoltarea lor personală şi le oferă oportunitatea de a experimenta lucruri noi. De asemenea, şi pentru luna august se preconizează o creştere procentuală în sfera vacanţelor.

64% dintre respondenţii (dintr-o bază de peste 1.000 de persoane) au spus că preferă litoralul românesc. Cel mai mare interes a fost înregistrat în rândul familiilor (78%) şi tinerilor care nu sunt în prezenţi într-o relaţie (92%). Totodată, studiul relevă şi că femeile sunt în pondere majoritară (71%) când vine vorba de alegerea litoralului din România pentru vacanţele de vară.

Pentru un sejur de 5 stele pe litoralul românesc, în Mamaia, pentru două persoane timp de două zile, 55% dintre respondenţi au afirmat că ar aloca 300 de euro. Alţi 24% dintre aceştia susţin că ar aloca 500 de euro, în timp ce 6% spun că bugetul ar fi de 800 de euro. 

La nivel declarativ, 17% dintre respondenţi au spus că sunt interesaţi de achiziţia unei locuinţe de vacanţă în următorul an. Dintre aceştia, 65% sunt dispuşi să aloce un buget între 50.000 - 75.000 de euro, în timp ce 30% ar plăti între 75.000 - 100.000 de euro. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite