Câte miliarde de euro se aşteaptă să câştige BioNTech în 2022 din vânzarea vaccinurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Compania farmaceutică germană BioNTech, care dezvoltă împreună cu producătorul american de medicamente Pfizer Inc vaccinul anti-COVID-19, a anunţat luni rezultate trimestriale solide, după ce pandemia a stimulat cererea, dar a reconfirmat previziunile privind un declin anual al vânzărilor de vaccinuri, transmite Reuters.

Potrivit sursei citate, în primul trimestru din 2022, veniturile BioNTech au fost mai mult decât triple, ajungând la 6,37 miliarde de euro, în timp ce profitul net a urcat la 3,70 miliarde de euro.

„Ca rezultat al creşterii comenzilor plasate la finalul lui 2021, în urma extinderii variantei Omicron, am început anul 2022 cu rezultate solide, fiind bine poziţionaţi pentru a ne îndeplini obiectivele financiare anual", a afirmat directorul financiar Jens Holstein, informează Agerpres.

În 2022, BioNTech se aşteaptă la vânzări de vaccinuri între 13 şi 17 miliarde de euro, în scădere faţă de 19 miliarde de euro anul trecut.

Estimările BioNTech, cu sediul în Mainz, lângă Frankfurt, se bazează pe comenzile firmelor, care s-au menţinut la aproximativ 2,4 miliarde de doze, sub nivelul de 2,6 miliarde de doze livrate în 2021.

Rivala Moderna se aşteaptă la vânzări de vaccinuri mai ridicate în semestrul doi din 2022 faţă de precedentele şase luni,

Campania de vaccinare cu vaccinul Pfizer-BioNTech, comercializat sub denumirea Comirnaty, a început în decembrie 2020. A fost primul vaccin bazat pe tehnologia mRNA aprobat de autorităţile de reglementare precum şi cel mai bine vândut medicament la nivel mondial în 2021.

BioNTech a anunţat recent că va folosi profiturile pentru dezvoltarea altor medicamente, contra cancerului şi altor boli şi intenţionează să dubleze în 2022 cheltuielile de cercetare-dezvoltare (R&D) la 1,4 - 1,5 miliarde de euro. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite