Cât de săraci sunt românii în realitate şi cum ne sărăceşte cursul de schimb

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veniturile celor mai săraci români au crescut substanţial în ultimii ani, dacă ne luăm după valoarea în lei. Am putea spune că şi săracii o duc tot mai bine, în ciuda crizei. Totuşi, realitatea nu este deloc aşa de viu colorată, pe cât ar părea la o primă vedere. Dimpotrivă!

Econtext va arata cum au crescut veniturile romanilor care se afla la limita saraciei. Cum a evoluat pragul saraciei relative in ultimii ani (in perioada 2007 – 2011, acestea fiind cele mai recente date), atat in moneda nationala, in lei, cat si echivalate in valuta, in euro.

Latura economica: lei – euro

Asadar, in moneda nationala, pragul saraciei a urcat in fiecare an din perioada mentionata. Si cu multi lei. De exemplu, in 2007, romanii care se aflau la limita saraciei traiau cu 292 pe cap de locuitor (persoane adulte).

Ulterior, acest prag a crescut sustinut, in ciuda crizei. Totusi, daca raportam la euro, nivelul cel mai de jos al saraciei a ramas constant. In ciuda cresterii in lei, daca raportam la euro, vom vedea ca pragul saraciei a stagnat in multi ani.

Citeşte continuarea materialului pe econtext.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite