Care sunt cele mai rezistente investiţii în perioada de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când bursele sunt în cădere, aşa cum se întâmplă şi la acest început de an, acţiunile nu mai reprezintă un refugiu pentru investitori, cel puţin pe termen scurt. Din fericiere însă există şi alte clase de active care pot reprezenta alternative în perioadele de criză.

Titilurile de stat şi fondurile care investesc în acestea

 

 Obligaţiunile sau titlurile de stat sunt emise de o ţară care vrea să împrumute bani. Datorită faptului că au în spate puterea unei ţări de a emite pur şi simplu monedă, sau de a încasă taxe, aceste sunt în general văzute ca titluri fără risc sau cu riscuri foarte reduse de default. 

  

 Titilurile de stat sunt în general greu de accesat direct de micii investitori, însă aceştia pot lua expunere pe ele prin intermediul fondurilor mutuale specializate. 

  

 Titilurile de stat au căpătat o reputaţie destul de negativă în ultimii ani din cauza faptul că randamentele generate de acestea (şi de fondurile care investesc în acestea) au fost foarte mici în condiţie în care dobânzile bancare au fost în scădere, iar acţiunile de pe burse au crescut incomparabil mai mult după anul 2009. Totuşi, de-a lungul istoriei obligaţiunile au reprezentant un refugiu pentru investitori în perioadele de criză: la nivel global, acestea au adus un câştig total de 12% în anul de criză 2008, şi de câte 8% în fiecare dintre anii 2000, 2001 şi 2002 (în tipul “bulei IT”). 

Aurul

Aurul este în general văzut ca un plasament...citeşte continuarea pe wall-street.ro 

  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite