Care sunt cei mai buni şefi din lume, potrivit angajaţilor lor. Directorii generali ai Facebook şi LinkedIn, în top cinci, Apple şi Google cad în clasament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Companiile IT domină topul cu angajaţi mulţumiţi de şefii lor
Companiile IT domină topul cu angajaţi mulţumiţi de şefii lor

Nu este uşor să îţi ţii toţi angajaţii fericiţi, dar unii directori generali au reuşit: şefii Bain & Company, Ultimate Software Group, McKinsey, Facebook şi LinkedIn ocupă primele cinci poziţii ale topului celor mai buni directori executivi din SUA, cu o rată de aprobare din partea angajaţilor de 97% sau mai mare, potrivit Bloomberg.

Bain & Company este o companie privată de consultanţă, înfiinţată în anul 1973 de un grup de şapte foşti parteneri din cadrul Boston Consulting Group, conduşi de către Bill Bain. Compania are o reputaţie de „KGB-ul consultanţilor“ din cauza secretomaniei şi a ciudăţeniilor lor. Firma îl are pe Bob Bechek ca director, în vreme ce Orit Gadiesh este preşedintă.

Ultimate Software Group este o companie de software, cu 3.000 de angajaţi şi venituri de peste jumătate de miliard de dolari. Ultimate Software a fost fondată în 1990, de către Scott Scherr, actualul director executiv şi preşedinte.

McKinsey, următoarea din top, este tot o firmă de consultanţă. Compania are 17.000 de angajaţi şi venituri anuale de aproximativ 8 miliarde de dolari. Compania a fost fondată în 1926 de către James McKinsey, iar foştii săi angajaţi sau reprezentanţi sunt acum la cele mai multe companii din topul Fortune 500. Compania este condusă de către Dominic Barton, un canadian născut în Uganda.

Reţeaua socială Facebook este condusă de către cofondatorul Mark Zuckerberg, în vreme ce reţeaua profesională LinkedIn îl are la conducere ca director general pe Jeff Weiner. Facebook a fost fondată în anul 2004 şi anul trecut a înregistrat venituri de 17,8 miliarde de dolari şi un profit net de 3,6 miliarde, cu 12.691 angajaţi.

LinkedIn a fost fondată în anul 2002, iar acum are 9.200 de salariaţi. Reţeaua a avut anul trecut venituri de 2,99 miliarde de dolari, dar a consemnat o pierdere de 166 de milioane de dolari. Preşedintele companiei este cofondatorul Reid Hoffman.

Anul trecut, Larry Page, cofondator şi director general al Google, se afla pe prima poziţie şi nicio femeie nu se afla în top 50.

În acest an, patru femei au intrat în top, însă cea mai bine văzută se află abia pe locul 17: este vorba de Lynsi Snyder de la In-N-Out Burger. Celelalte trei sunt Lesa Francis – şefa Staffmark, Pamela Nicholson – de la Enterprise Holdings şi Cathy Engelbert – care conduce Deloitte.

Larry Page de la Google se află acum pe locul al şaptelea, în vreme ce Tim Cook de la Apple îl urmează pe opt. Cele două companii au însă mult mai mulţi salariaţi decât cele de dinaintea lor: Google are 57.000 de salariaţi, iar Apple are 110.000.

Tot din domeniul IT, Jack Dorsey – cofondaror şi şef al Twitter, are o rată de aprobare între salariaţi de 88%, în vreme ce Marissa Mayer de la Yahoo! De doar 64%.

Raportul a fost realizat doar pe baza informaţiilor oferite de angajaţii companiilor în cauză, prin intermediul site-ului Glassdoor, celebru pentru faptul că angajaţii se pot plânge de tratamentele suferite şi unde dau note şefilor şi companiilor lor. 

topul sefilor de companii sursa bloomberg
EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite