Câciu: Atragerea de investiţii şi dezvoltarea relaţiilor economice cu SUA, obiective strategice pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a transmis, marţi, în cadrul întrevederii cu membrii Consiliului de Afaceri Americano - Român (AMRO) că atragerea de investiţii şi dezvoltarea relaţiilor economice dintre România şi SUA reprezintă două puncte strategice care ar trebui valorificate în perioada următoare.

La întâlnirea de la sediul Ministerului Finanţelor au participat o serie de companii membre ale AMRO, printre care: Bell Flight, Citibank, S2 Global şi Lockheed Martin.

Principalele subiecte de discuţie au fost măsurile prioritare ale Ministerului de Finanţe în acest an, care vizează consolidarea fiscală şi alocarea de resurse pentru dezvoltarea mediului de afaceri, în scopul stimulării activităţilor care generează valoare adăugată şi noi locuri de muncă în domenii de importanţă strategică pentru economia românească.

În acest sens, ministrul Finanţelor a evidenţiat prioritatea pe care o acordă stabilităţii macroeconomice a României, dialogului permanent cu mediul de afaceri pentru îmbunătăţirea transparenţei şi predictibilităţii regimului fiscal.

„Atragerea de investiţii şi dezvoltarea relaţiilor economice cu Statele Unite ale Americii sunt două obiective strategice pentru România, ambele ţări având un potenţial deosebit pentru intensificarea cooperării economice”, a precizat Adrian Câciu.

La rândul lor, reprezentanţii companiilor americane au apreciat deschiderea manifestată şi au prezentat propuneri de intensificare a schimburilor comerciale bilaterale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite