Businessul care „a înflorit“ de la un simplu ghiocel la aranjamente florale de zeci de mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Lamba FOTO www.wall-street.ro
Oana Lamba FOTO www.wall-street.ro

Oana Lamba era auditor financiar într-o multinaţională când a început să se joace cu florile. Credea că o să fie doar atât, însă după ce a decorat cu ghiocei o lumânare de botez prietenii şi cunoştinţele au tot venit cu solicitări. Cum hobby-ul de după job devenea tot mai serios, tânăra şi-a dat demisia şi a început „să înflorească“ businessul Olla Floral Art.

"Am inceput sa lucrez cu florile dintr-o joaca, dar si din nevoie, atunci cand am botezat fetita unor prieteni si mi-am dorit sa ii fac o lumanare de botez cu ghiocei, insa, in ciuda cautarilor, nu am gasit nicio florarie care sa o faca. Si atunci am hotarat sa o fac singura. Am lucrat la ea cateva ore, dar a iesit superb si a avut un succes fabulos. Si asa au inceput sa vina mici comenzi, initial doar de la prieteni, pentru evenimente de familie", povesteste Oana Lamba, absolventa de ASE si fost auditor financiar la Mazars Romania pana in 2010.

In februarie 2011, Oana a lansat cu 1.000 de euro Olla Floral Art, un business cu decoratiuni si aranjamente florale, insa cu investitiile ulterioare a ajuns la un total 15.000 de euro, bani pe care i-a recuperat in doi ani. La inceput a lucrat singura si se ocupa de orice, de aprovizionare, creatie, livrare, vanzare, marketing si PR. Apoi a angajat o asistenta, iar in prezent are sase angajati.

A inceput cu ceea ce ii placea mai mult sa faca: sa decoreze cu flori lumanari pentru botez si sa faca aranjamente florale pentru restaurant. Cu timpul, a invatat sa faca aranjamente florale mult mai sofisticate si pentru diverse evenimente, corporate, private, ale Casei Regale.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall.street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite