Un producător de smartphone-uri din China depăşeşte Apple la livrările globale

Un producător de smartphone-uri din China depăşeşte Apple la livrările globale

Foto: Shutterstock

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a fost al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din al doilea trimestru al anului, depăşind Apple, arată un raport al companiei de consultanţă Canalys, transmite CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sursei citate, Xiaomi deţine 17% din livrările globale de smartphone-uri, înaintea Apple, cu 14% şi după Samsung, cu 19%.
 
Este pentru prima dată când Xiaomi ocupă locul doi în raportul Canalys. În primul trimestru al anului 2021 şi pentru tot 2020, Samsung (SSNLF) şi Apple (AAPL) au fost primele două mărci de smartphone-uri din lume. În 2019, Samsung şi Huawei s-au situat în fruntea listei.
 
„Xiaomi îşi dezvoltă rapid afacerile de peste mări”, a declarat directorul de cercetare Canalys, Ben Stanton, într-un comunicat de presă, menţionând că livrările au crescut cu 300% de la an la an în America Latină şi cu 50% în Europa de Vest.
 
Producătorul chinez de smartphone-uri a înregistrat creşteri anuale de 83%, faţă de 15% în cazul Samsung şi 1% în cazul Apple.
 
Stanton spune că, pe de altă parte, telefoanele Xiaomi se adresează pieţei de masă, având un preţ mediu de vânzare cu 75% mai ieftin decât Apple.
 
Însă compania cu sediul la Beijing încearcă acum să pătrundă pe piaţa high-end. La începutul acestui an a lansat Mi 11 Ultra, un smartphone premium care începe de la 928 de dolari. De asemenea, a lansat Mi Mix Fold, primul său telefon pliabil, la peste 1.500 de dolari.
 
Xiaomi a beneficiat de problemele Huawei, odată cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume. Sancţiunile SUA au privat compania chineză de consumabile critice, inclusiv software şi cipuri, determinând scăderea vânzărilor sale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările