Tesla vrea să atragă până la 2,3 miliarde de dolari prin emisiuni de acţiuni şi obligaţiuni

Tesla vrea să atragă până la 2,3 miliarde de dolari prin emisiuni de acţiuni şi obligaţiuni

FOTO Arhiva

Tesla vrea să atragă până la 2,3 miliarde de dolari prin emisiuni de acţiuni şi obligaţiuni, renunţând la ceea ce directorul general Elon Musk a numit ”dieta spartană”, anunţ care temperează îngrijorarea Wall Street referitoare la capacitatea companiei de a depăşi declinul vânzărilor şi de a construi noi linii de producţie, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Planul referitor la emiterea de obligaţiuni şi acţiuni convertibile are loc după amânarea în mai multe rânduri de către companie a termenului la care ar urma să obţină profit.

Tesla are proiecte costisitoare, care includ lansarea producţiei în China, restructurarea activităţilor de retail şi de service şi dezvoltarea unor modele npi, între care SUV-ul Model Y şi camionul Semi.

Mulţi analişti calculaseră deja că Tesla, care a cheltuit 1, 5 miliarde de dolari în primul trimestru, nu va putea să îşi continue planurile de dezvoltare fără să atragă fonduri.

“Piaţa pare să respire uşurată. Acum trebuie să revină la treabă şi să vândă mai multe maşini”, a declarat un analist al Roth Capital, Craig Irwin.

Acţiunile Tesla au crescut cu 3,7% în urma informaţiilor, în timp ce randamentul unor obligaţiuni junk în valoare de 1,8 miliarde de dolari a scăzut la cel mai redus nivel din peste o lună.

Tesla intenţionează să vândă acţiuni noi în valoare de 650 de milioane de dolari şi obligaţiuni de 1,35 de miliarde de dolari. Investitorii vor avea opţiunea să cumpere alte 15% din fiecare ofertă, ceea ce ar putea urca suma atrasă la 2,3 miliarde de dolari.

Directorul general Musk va participa la aceste emisiuni cu 10 milioane de dolari, potrivit documentelor depuse de Tesla la autorităţile de reglementare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările